Наїхали на вибухонебезпечний предмет: на Донеччині травмувалися волинські рятувальники

Наїхали на вибухонебезпечний предмет: на Донеччині травмувалися волинські рятувальники

Волинські рятувальники на Донеччині, працюючи під постійними обстрілами, щодня рятують життя. Останнє чергування завершилося вибухом, що травмував кількох із них, але вони не вважають себе героями, називаючи такими військових.

Про день з чергування на Донеччині, який став крайнім у ротації волинських пожежних-рятувальників розповіли на фейсбук-сторінці ДСНС Волині.

З 21 травня до 5 липня рятувальники Сергій Савлук, Олександр Андріюк, Дмитро Дейнека, Максим Гурський, Олег Миненко, на чолі з Вадимом Хмаруком (усі з Ковельщини) несли службу на Донеччині — підсилювали пожежно-рятувальні підрозділи.

Початок літа був пекельним на Сході в усіх сенсах — часті обстріли і тривала посушлива погода призвели до масштабних загорянь, зокрема й у лісових насадженнях. Іноді полум'я перекидалося на населені пункти. Траплялися чергування, коли рятувальники переміщалися з пожежі на пожежу без перепочинку.

5 липня робочий день для хлопців розпочався о шостій ранку. Горів лісовий настил після ворожого обстрілу. Гектари охопленого пожежею лісу, щільний дим, полум'я підступало до населених пунктів.

Наїхали на вибухонебезпечний предмет: на Донеччині травмувалися волинські рятувальникиНаїхали на вибухонебезпечний предмет: на Донеччині травмувалися волинські рятувальникиНаїхали на вибухонебезпечний предмет: на Донеччині травмувалися волинські рятувальникиНаїхали на вибухонебезпечний предмет: на Донеччині травмувалися волинські рятувальники

Волиняни разом з іншими підрозділами вирушили у напрямку фронту пожежі, щоб запобігти перекиданню вогню через лісову дорогу на населені пункти та молодий ліс. Прямуючи уздовж мінералізованої смуги, а потім лісовою дорогою, второваною військовою технікою, вони відрізали шлях вогню.

Проклавши рукавну лінію, Вадим Хмарук і Дмитро Дейнека «проливали» тліючі повалені дерева, а попереду рухалася пожежна автоцистерна. Так метр за метром рятувальники просувалися углиб лісу.

Вибух пролунав о 15:17. Пожежний автомобіль, в якому перебував водій Олександр Андріюк, пожежний-рятувальник Сергій Савлук, а також працівник ДСНС Донеччини, наїхав на вибухонебезпечний предмет.

Наїхали на вибухонебезпечний предмет: на Донеччині травмувалися волинські рятувальникиНаїхали на вибухонебезпечний предмет: на Донеччині травмувалися волинські рятувальники

Внаслідок вибуху рятувальники залишилися живі, хоч і отримали травми різних ступенів тяжкості. Нині тривала реабілітація очікує на Олександра Андріюка. Решта уже повернулися або невдовзі повернуться до виконання службових обов'язків.

«Попри все хлопці не вважають себе героями і стверджують, що просто виконували свою роботу. А справжніми героями називають військових, які стримують ворога і дають йому відсіч, та рятувальників, які від першого дня повномасштабної війни працюють на прифронтових територіях», - йдеться у дописі.

Наїхали на вибухонебезпечний предмет: на Донеччині травмувалися волинські рятувальники

Читайте також:

Можливо зацікавить