Не хата, а «військова частина»: волинянка боїться ракет через плутанину з адресою

Не хата, а «військова частина»: волинянка боїться ракет через плутанину з адресою

Мешканка села Деревок на Любешівщині Ніна Свищ почула від працівника «паспортного столу», коли прийшла вносити зміни у паспорт, що живе на території військової частини. Тож тепер жінка боїться атаки ворога через неточність у документах.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу. 

Жінка живе у будинку, а на її території чи навіть поблизу зроду-віку не було військової частини. Однак кілька разів при отриманні документів у неї чи родичів уточняли, чи вони живуть на території частини. У світлі війни, що розгорілася із новою силою, жінка хвилюється про свою безпеку. Адже у те, що на місці сільської хати розміщена військова частина, може повірити і ворог.

За словами місцевого старости, його запевнили, що по реєстрах за адресою є житловий будинок, а письмового підтвердження про частину немає.

Однак коли невістка жінки намагалася зробити документи її теж перепитували, чи вона проживає у військовій частині. Отож, вважає жінка, що у реєстрі дійсно «підтягує» «інформацію про «військову частину».

У міграційній службі з’ясували, що в одній із баз даних чомусь дійсно зазначено, що за адресою будинку - військова частина. Однак цю реєстрацію вносили ще у 1979 році, а потім оцифровували. Тож як написали тоді, так і внесли в базу. Водночас у службі запевняють, що проблем через це не буде, адже у документах все правильно.

За словами юриста Олега Огородника, напевне, раніше просто сталася помилка, однак наявність частини по факту ніхто не перевіряв. У міграційній службі кажуть, що вже подали запит на внесення змін до відповідної служби. 

За словами військового експерта Андрія Д’яченка надто тривожитися не варто, адже ворог навряд чи користуються лише папірцями - інформацію по фізичну наявніть частини перевіряють «сплячі агенти» окупанта.

Можливо зацікавить