Перша літня ягода в Луцьку: чи можна вже купувати полуницю

полуниця Луцьк

На початку квітня у Луцьку на ринках з’явилася у продажу перша полуниця цього сезону.

Наразі у продажу вже є місцева полуниця – ранні сорти, що вирощуються в теплицях. Ягода на відкритому ґрунті дозріє до середини травня. Розпал сезону української полуниці – кінець травня-червень, пише РБК Україна.

Як повідомляє Agroportal, фермери очікують на ранній врожай. Так, виробники в Тернопільській області торік збирали першу стиглу ягоду 27-28 травня, а цього року планують почати збір на 5-8 днів раніше.

Яку полуницю купувати безпечно

З початком сезону частішають випадки звернень до лікарів через негативні наслідки вживання полуниці. Також споживачі побоюються купляти перші ягоди нібито через вміст нітратів у них.

Є кілька простих правил, дотримуючись яких можна ласувати полуницею у задоволення. Їх наводить Держпродспоживслужба.

Купувати полуницю слід тільки у спеціально відведених для цього місцях – на агропродовольчих ринках або в торговельних мережах, куди потрапляє лише продукція, що попередньо пройшла контроль безпечності.

Споживач має право вимагати від продавця відповідні документи для ознайомлення.

Варто пам’ятати про додержання правил гігієни. Не можна споживати полуницю, не промивши її попередньо в достатній кількості води. Оскільки на немитій ягоді можуть бути шкідливі бактерії та навіть гельмінти.

Читайте також:

Можливо зацікавить