Незвичайні літні коктейлі: нові смаки на літо 2024
Спеціально для тих, хто втомився від класичних поєднань і готовий цього літа експериментувати, пропонуємо перелік із наступних чотирьох рецептів. Вони порадують ваші смакові рецептори та дійсно допоможуть розслабитися.
Для приготування потрібно тільки купити алкоголь у надійному місці та намагатися дотримуватися правильних пропорцій.
Ms. Jackson
Мікс із ягідним кислуватим присмаком, добре тонізує та не набридає. Для приготування знадобляться:
- 45 мл горілки;
- 20 мл вишневого лікеру на ваш вибір;
- 30 мл сиропу каркаде;
- 20 мл соку свіжого лайма;
- подрібнений лід.
Всі інгредієнти налийте до чаші блендера, також всипте лід. Збивайте суміш доти, доки вона не стане повністю однорідною. Готовий коктейль перелийте до охолодженого келиха, прикрасьте його кружечком свіжого лайма та солодкою коктейльною вишнею.
Veranda Vernacular
Легкий та приємний присмак зеленого чаю з нотами солодкуватого бурбона — те, що треба, на особливо спекотні дні. Для приготування знадобиться:
- 45 мл бурбона;
- 10 мл персикового лікеру на ваш вибір;
- 15 мл м'ятного сиропу;
- 15 мл соку свіжого лимона;
- холодний чай домашнього приготування.
Високу склянку охолодіть та заповніть кубиками льоду. Бурбон, лікер і сироп налийте до шейкера. Додайте сік лимона та лід. Збовтайте суміш та перелийте через сито до склянки. Місце, що залишилося, заповніть холодним чаєм. Перед подаванням напій можна прикрасити гілочкою свіжої м'яти.
Andalusian Buck
Любителі чистого та зрозумілого смаку джину оцінять цей мікс. Для його приготування потрібно:
- 30 мл джину;
- 30 мл іспанського хереса Амонтільядо;
- 60 мл імбирного пива;
- 15 мл соку свіжого лайма;
- 5 мл цукрового сиропу;
- лід.
До шейкера влийте джин, херес і сироп. Витисніть туди ж сік лайму та додайте лід. Збовтайте суміш як слід та долийте до неї імбирне пиво. Потім повільно перелийте мікс до високої склянки з кубиками льоду та прикрасьте кружечком свіжого лайма.
Sally’s Holiday Spritz
Замість класичного коктейлю з Аперолем спробуйте цей. Він отримав назву завдяки одній з героїнь популярного мультфільму Тіма Бертона — «Жах перед Різдвом». Щоб приготувати його, потрібно взяти:
- 30 мл текіли;
- 30 мл французького лікеру на альпійських травах Женепі;
- 30 мл сиропу журавлини;
- 20 мл соку свіжого лимона;
- рожеве ігристе вино на ваш вибір;
- лід.
Лікер, текілу, сироп та сік залийте до шейкера. Насипте льоду та збовтайте. До винного келиха перелийте суміш через ситечко. Вільний простір посудини, що залишився, заповніть ігристим вином. Перед поданням прикрасьте напій гілочкою свіжого розмарину та паличкою кориці.