Ніколи не було потопельників: показали волинське озеро, яке ідеально підходить для риболовлі та відпочинку

Ніколи не було потопельників: показали волинське озеро, яке ідеально підходить для риболовлі та відпочинку

Озеро Перевірське, що на Волині, на мапі назване як озеро Олеандра. Місцеві називають його Голяндерське.

Світлинами водойми поділився Андрій Глива у фейсбук-спільноті Озера Волині.

Озеро знаходиться відносно близько від Луцька (60 км). Навколо водойми – зелені природні насадження. У озері дуже чиста вода. А от відпочивальників там небагато.

Щодо мінусів, то вхід до води лише через загальні та індивідуальні дерев’яні пірси, оскільки озеро трохи заросле. Туалет один на всю територію, не налагоджений бізнес з прийому відпочивальників, смітники відсутні, бесідки теж. До найближчого магазину – кілометрів зо шість, місцями – ґрунтова дорога, що при сильних дощах може стати перешкодою для доїзду.

В озері водяться риби: вугор європейський, лящ, короп, в'юн, окунь, щука, лин, плітка. У заказнику мешкають та розмножуються водоплавні і навколоводні птахи: лебідь-шипун, лиска, крижень, чирянка велика, кулик-сорока, коловодники звичайний і болотяний, курочка водяна, пірникози велика і мала та інші. Саме воно з давніх-давен було найбільшим годувальником для місцевих селян. Тут водилося не лише чимало різноманітної риби, а й велетенські раки.

Хоч озеро має велику глибину, понад двадцять метрів, у ньому ніколи не було потопельників. Цим особливо гордяться місцеві. Саме тому в народі озеро називають Святим, бо воно ні в кого не забрало життя. А вода має цілющі властивості.

Ніколи не було потопельників: показали волинське озеро, яке ідеально підходить для риболовлі та відпочинкуНіколи не було потопельників: показали волинське озеро, яке ідеально підходить для риболовлі та відпочинкуНіколи не було потопельників: показали волинське озеро, яке ідеально підходить для риболовлі та відпочинкуНіколи не було потопельників: показали волинське озеро, яке ідеально підходить для риболовлі та відпочинку

Читайте також:

Можливо зацікавить