Обмерзає оптика та акумулятори: військовий розповів про складну зиму на передовій

Обмерзає оптика та акумулятори: військовий розповів про складну зиму на передовій

Для операторів безпілотників на фронті виникло нове випробування взимку.

Про це розповів командир підрозділу TERRA Микола Волохов з позивним «Абдула» 

Він розповів, як погодні умови можуть вплинути на дрони та боротьбу.

За словами військового, зима 2023-2024 - це перший досвід для FPV-дронів, адже до цього їх в мороз не використовували. Він розповів, що холод призводить до швидкої розрядки акумуляторів, тому дуже складно передбачити, скільки дронів зможе піднятися в повітря. Крім цього, під час сильної вологості оптика обмерзає.

«Але адаптуємося - вже вдається працювати в тих умовах, в яких ще тиждень тому не змогли б працювати. Я думаю, що ми адаптуємося раніше, ніж зима завершиться», - каже Волохов.

Однак Микола Волохов переводить акцент з операторів БпЛА на піхоту. Військовий стверджує, що в снігопади і холоди найважче саме піхотинцям. Вся справа в тому, що мороз ускладнює звичні речі.

«Якщо говорити про піхоту, яка знаходиться на передовій лінії, то для них це надскладні умови. Все обмерзає, великі проблеми з логістикою, важко доставити боєприпаси, воду, гарячу їжу», - констатував Волохов.

До того ж, в таких умовах практично неможливе використання генераторів або буржуйок, оскільки вони демаскують позиції українських військових і це підвищує активність ворожої артилерії.

 Читайте також:

Можливо зацікавить