Очільник МОЗ призначив тимчасового керівника «Охматдиту»: хто став новим очільником

Очільник МОЗ призначив тимчасового керівника «Охматдиту»: хто став новим очільником

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко призначив Олександра Уріна виконуючим обов'язки директора Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Раніше Урін працював завідувачем відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій.

«Для мене було дуже важливо тимчасово довірити керівництво лікарні людині, яка знає «Охматдит», любить його та вболіває за його розвиток», – написав Ляшко на своїй сторінці у фейсбуці.

Міністр також зазначив, що зустрівся з кількома завідувачами відділень лікарні, щоб почути їхні думки і обговорити бачення подальшого розвитку «Охматдиту». Він зазначив, що колектив лікарні висловив довіру Олександру Уріну, що стало основою для його призначення.

Очільник МОЗ призначив тимчасового керівника «Охматдиту»: хто став новим очільникомОчільник МОЗ призначив тимчасового керівника «Охматдиту»: хто став новим очільникомОчільник МОЗ призначив тимчасового керівника «Охматдиту»: хто став новим очільником

Нагадаємо, генерального директора Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) «Охматдит» Володимира Жовніра відсторонено від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією Міністерства охорони здоров’я.

Додамо, що 16 серпня Жовнір заявив, що фонд «Охматдит - здорове дитинство», якому донатили на відновлення лікарні, «не планує» переказувати зібрані кошти на офіційні рахунки лікарні. У фонді це пояснили тим, не знають правового механізму для переказу, але вони готові оплатити будь-яку нагальну потребу лікарні. Водночас, як зазначили у фонді, офіційні запити від «Охматдиту» їм не надходили.

Читайте також:

Можливо зацікавить