Одразу після повномасштабного вторгнення добровольцем прийшов до військкомату: спогади про молодого Героя з волинської бригади

Герой війна доброволець

Солдат з волинської бригади Федір Стасюк загинув 2 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання біля села Першотравневе, що на Харківщині. Захиснику було 27 років.

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Федір народився в селі Кривиця Рівненської області. Закінчив Рівненський автотранспортний фаховий коледж. Працював у різних сферах. Вільний час присвячував близьким і друзям.

Одразу після повномасштабного вторгнення Федір добровольцем прийшов до військкомату, де разом із батьком був зарахований до роти охорони. У травні 2022-го переведений до 1-го стрілецького батальйону 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Воював на Луганщині, Донеччині та Харківщині.

«Бойове хрещення біля Лисичанського НПЗ, оборона Соледара, контрнаступ на Харківщині, Зайцеве під Бахмутом і більше року на Куп'янському напрямку – такий бойовий шлях Феді. Щирий, позитивний, скромний, відповідальний, порядний Федько мав би розбудовувати державу... Український патріот, в нашій пам'яті живий. Залишився навіки вічно молодий», – написали близькі загиблого.

«Хоробрий, мужній та відданий патріот України», – додала мама загиблого Олена Адамівна.

Похований боєць в рідному селі.

У Федора залишилися батьки та брат.

Читайте також:

Можливо зацікавить