Оперативники буквально «бігали різними місцями»: у МВС розповіли, як «вирахували» ймовірного вбивцю Фаріон

Вбивство Ірини Фаріон

Речниця Міністерства внутрішніх справ Мар'яна Рева розповіла про те, як правоохоронці встановили особу 18-річного хлопця, затриманого в Дніпрі за підозрою в убивстві мовознавиці та колишньої нардепки Ірини Фаріон.

Про це вона розповіла в коментарі «Фокусу»

Правоохоронці знайшли зловмисника завдяки тому, що маршрут його пересування в замаскованому одязі «засвітився» на камерах спостереження у Львові.

«Камери спостереження спрацювали тоді, коли ми вже встановили особу. Ми його відстежували, встановили особу. Питання в тому, що він був одягнений так, що було мінімально видно обличчя. Це не давало можливість нам ідентифікувати стрілка, прогнавши його через бази даних та інші камери», - пояснила представник МВС.

 Вона також уточнює, що оперативникам МВС довелося буквально «бігати різними місцями», щоб встановити особу підозрюваного, а далі його впізнали через загальну базу смарт-камер.

«Смарт-камери допомогли встановити весь маршрут, куди він ходив і їздив, де знімав квартири... Оперативники провели величезну роботу, прочесали велику площу лісу, будинки за маршрутом його руху в замаскованому одязі, і вдалося встановити його особу», - додала Рева.

Читайте також:

Можливо зацікавить