В Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

В Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

У Дніпрі затримали 18-річного хлопця, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський  у Telegram.

«Щойно міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів мені про затримання в Дніпрі підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон», - заявив він.

За його словами, операція із затримання підозрюваного була дуже непростою.

«Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб. Я вдячний кожному й кожній, хто щодня додавав більше фактів до картини злочину та наближає встановлення повної правди», - заявив президент.

Він додав, що у Дніпрі затримали 18-річного хлопця.

«Тривають необхідні слідчі дії та експертизи. Доручив міністру внутрішніх справ представити суспільству всі деталі», - зазначив він.

В Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

Клименко повідомив, що є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю.

«139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України. Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу. Врешті підозрюваного вистежили. Встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди», - розповів він.

Голова МВС повідомив, що ідентифікація зловмисника та його затримання - кропіткий процес, який вимагав найвищого професіоналізму, витримки та дисципліни, щоб не зробити жодної помилки.

«Про фігуранта: 18 років, мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові. Зараз затриманий в руках поліції», - заявив він.

Клименко додав, що наразі слідство схиляється до думки, що стрілець - лише виконавець.

Читайте також: 

Можливо зацікавить