Вбивство Ірини Фаріон: правоохоронці мають безпосередніх свідків

Вбивство Ірини Фаріон: правоохоронці мають свідків

Слідство переконане, що в Ірину Фаріон 19 липня стріляв саме той чоловік, якого розшукує поліція.

Про це «Укрінформу» повідомило джерело в правоохоронних органах.

Правоохоронці мають кілька свідків, серед них є такі, що бачили, як відбулося вбивство.

«Вбивця готувався до злочину тривалий час, близько місяця. Це не та людина, що вперше взяла до рук зброю. Ми впевнені, що стріляв саме чоловік, якого подали у розшук. Маємо свідків, які бачили, що це саме він. Не виключаємо, що в нього були спільники та що це замовне вбивство», - повідомили в поліції.

Xоловік, якого зараз розшукує поліція, обрав для себе маскувальний одяг, окуляри, капелюх і приходив у ньому щодня, починаючи з 11 липня, у двір Ірини Фаріон та сидів біля сусіднього під’їзду. Він виділявся з-поміж інших, адже у ці дні стояла неймовірна спека, а підозрюваний годинами перебував на сонці в теплому вбранні, навіть без води. Залишав своє місце чатування лише на кілька годин в обід. Часом він мав із собою барсетку - поліція вважає, що саме в ній ховав зброю.

Наразі вже проведено балістичну експертизу, і правоохоронці з’ясували, що було здійснено один постріл кулею 9 мм, але з якої саме зброї, ще встановлюють.

Вбивця вже не мав змоги відкладати злочин, оскільки Ірина Фаріон на два тижні збиралася їхати з онуками та донькою на море. Вбивця прорахував усі варіанти розвитку подій. Під час замаху в районі, де жила мовознавиця, було відключення електроенергії і не працювали деякі камери спостереження.

Завдяки відео, які вдалося зібрати, зафіксували маршрут підозрюваного. Він був щодня однаковим і не привертав зайвої уваги, адже чоловік жодного разу не заходив ні до магазину, ні до аптеки, ні в інші місця. На відео з камер видно, що підозрюваний має нетипову мову тіла і дивну ходу. Зараз правоохоронці проводять ряд експертиз, щоб встановити особу, та продовжують розшукові роботи.

Читайте також:

Можливо зацікавить