Особливості квартир в Аланії – все, що потрібно знати кожному покупцеві

Особливості квартир в Аланії – все, що потрібно знати кожному покупцеві

Туреччина – це країна трьох морів. Завдяки цьому її можна поділити на три регіони: Чорноморський, Середземноморський та регіон Мармурового моря. І кожний із цих регіонів приваблює до себе туристів. Тут мова йде про різноманітні історичні пам’ятки (адже Туреччина має багату історію), а також про чисті пляжі та прозору воду.

Оскільки в Туреччині є багато туристів, то ринок нерухомості там розвинутий дуже добре. Завдяки цьому в дану країну заходить багато інвесторів – у тому числі, й із України. Вони вкладають кошти в різні види нерухомості, а потім здають її в оренду відпочивальникам. За це інвестори отримують певний прибуток. 

У Туреччині є багато міст, котрі туристи полюбляють найбільше. Одне із них – Аланія. Це відносно невелике місто, котре знаходиться в ілі Анталія. Воно розташувалося від однойменної столиці ілу на південний схід. Інвестори купують квартири в Аланії, адже це місто більш тихе, ніж Анталія, і тут також багато тих, хто подорожує. 

Фактори, що впливають на вартість квартир у Аланії

Квартири в даному місті мають різні ціни. На них впливають різноманітні фактори. До них відносять наступні: 

  • Близькість до моря. Помешкання у житлових комплексах на першій від моря лінії вартуватимуть дуже дорого. Але й в оренду інвестор здаватиме такі помешкання за відповідну суму, тому його вкладення з часом окупляться. 
  • Район міста. Чим ближче до центру, тим дорожче вартує один квадратний метр помешкання. У результаті може так трапитися, що на околиці населеного пункту велика квартира з кількома кімнатами обійдеться у стільки ж коштів, скільки й однокімнатна в центрі. Також у Аланії є один віддалений район, де є обмеження на будування житлових комплексів не вище п’яти поверхів. Це обумовлене певними особливостями місця. Там житлові комплекси настільки розкішні, що квартири там вартують навіть дорожче, ніж у центрі міста. 
  • Площа квартири. При інших рівних умовах більша за площею квартира вартуватиме більше. Це стандартна практика по всьому світу. Але якщо інші умови відрізняються, то тут можуть бути різні варіанти цін. 
  • Близькість до життєво важливої інфраструктури. Тут мова йде про лікарні, магазини тощо. Якщо вся ця інфраструктура доступна у пішій ходьбі, то тоді житлова площа вартуватиме більше. 
  • Наявність поряд зупинки громадського транспорту. В Аланії мова йде про зупинки автобусів та долмушів (місцевих маршрутних таксі), іншого громадського транспорту (окрім таксі) в місті немає. 

Є ще багато факторів, котрі впливають на ціну квартир в Аланії. 

Переваги купівлі квартир у Аланії

Квартири в Аланії купуються інвесторами активно. Причиною тому є кілька переваг придбання помешкань у даному місті. До них належать такі: 

  • Комфортні умови у плані клімату. Тут немає надто холодних зим та спекотного літа. 
  • Близькість до моря. Навіть із найвіддаленіших районів міста до моря не дуже далеко. Можна або пройти пішки, або проїхати трохи на автобусі. 
  • Добре оформлення житлових комплексів. У таких комплексах люди відчуватимуть себе комфортно. 

Тому купівля квартир в Аланії – це вигідно.