ОСЦПВ: як правильно вибрати поліс для захисту на дорозі

ОСЦПВ: як правильно вибрати поліс для захисту на дорозі

Ще на курсах водіння вчать, що у кожного власника авто має бути автоцивілка. Проте, купуючи машину, автомобіліст стикається з розмаїттям пропозицій на страховому ринку й часто губиться в пошуках найкращого варіанту.

А якщо згадати, що саме завдяки полісу ОСЦПВ водію допоможуть компенсувати збитки постраждалим учасникам ДТП, що сталася з вини власника страховки, то стає зрозумілим, що варто приділити увагу вибору автоцивілки. До того ж на ремонт сучасних автомобілів, що їздять дорогами країни, у разі зіткнення доведеться викласти кругленьку суму. Отже, краще не ризикувати, а придбати поліс автоцивілки. Як це зробити правильно й при цьому не помилитися, розповімо в нашому матеріалі.

Рекомендації щодо вибору надійної страхової компанії

Щоб не помилитися під час вибору поліса ОСЦПВ, варто дотримуватися певної послідовності дій. Розпочати треба з пошуку надійної компанії. Не варто купувати поліс у страховика, вибраного за принципами «офіс знаходиться поруч із домом» або «у сусіда така ж автоцивілка». Ніколи не довіряйте своє здоров’я та майно першій-ліпшій компанії, що потрапила вам на очі, адже ви не знаєте, чи зможе вона гарантувати виплати протягом усього терміну страхування.

Надійна страхова компанія — це бренд, про який можна почути, про таку організацію є багато доступної й відкритої інформації. Проведіть мінідослідження — варто пересвідчитися, чи входить компанія до членів МТСБУ (це є додатковою гарантією виплат), перевірити, яке місце вона займає в національних рейтингах, чи виплачує кошти. Наприклад, автоцивілка в страховій компанії UNIQA буде надійним захистом кожному водію. Адже ця організація вже 30 років працює в нашій країні і є одним із лідерів на ринку України. Кожного місяця компанія сплачує своїм клієнтам близько 100 млн грн.

Уважність до умов поліса

Вибираючи страховку автомобіля (https://uniqa.ua/private/auto/), уважно прочитайте умови страхування, з’ясуйте, чи є виключення та обмеження на виплату компенсації. Головне при цьому — чітко розуміти умови договору. І тоді при настанні страхового випадку не буде виникати непорозуміння між страховиком та страхувальником. Наприклад, треба обов’язково врахувати те, що винуватця ДТП у разі страхового випадку можуть зобов’язати сплатити 3200 грн. Це так звана франшиза — частина збитків, яку не відшкодує страховик. Про її розмір треба з’ясувати перед підписанням угоди. Наприклад, у компанії UNIQA власникам авто пропонують вибрати один із варіантів франшизи: 0, 2000 або 3200 грн. Відповідно до цього зміниться стартова ціна поліса.

Додаткові програми страхування

Відповідно до українського законодавства за договором ОСЦПВ максимальний розмір компенсації на відновлення здоров’я постраждалих складає 320 тис. грн, а на відновлення пошкодженого майна — до 160 тис. грн. Якщо порівняти ці суми з вартістю послуг на сучасних СТО та в лікарнях, стає зрозуміло, що це відносно небагато, тому, щоб у майбутньому не мати ніяких фінансових проблем, варто подбати про збільшення розміру ймовірної компенсації. Для цього страхова компанія UNIQA (https://uniqa.ua/) пропонує декілька варіантів програми «Моя автоцивілка». За умовами цих пакетів клієнт сам вибирає розмір додаткової страхової виплати, який може бути від 150 тис. до 1,5 млн грн. Це дозволить відчувати себе на дорогах впевненіше.

Для захисту клієнтів у компанії UNIQA створена ще одна програма — «Мій захист від чужих помилок». Її суть полягає в тому, що якщо ви постраждаєте під час ДТП, винуватцем якого буде інший водій, вам не треба звертатися до його страхової. Виплати можна отримати в компанії UNIQA. Автомобілісту достатньо вибрати суму компенсації (від 160 до 500 тис. грн) та оформити договір. Далі всі турботи візьме на себе страховик.

Не забувайте регулярно оновлювати свою страховку

Пам’ятайте, що поліс ОСЦПВ діє рік, а потім обов’язково потрібно придбати страховку на наступний період. Зазвичай представники страхової компанії нагадують своїм клієнтам телефонним дзвінком або повідомленням про те, що термін страхування закінчується, а отже, треба оформити новий договір. Але не варто чекати, перегляньте умови договорів, що пропонує страхова компанія UNIQA та придбайте поліс онлайн на офіційному сайті. Вся процедура займе до 10 хвилин, що суттєво економить ваш час. Після оформлення договору й оплати інформація про нього одразу надійде до бази даних Моторного (транспортного) страхового бюро України, якою користуються представники патрульної служби, і буде відображатися в застосунку «Дія».

Поліс ОСЦПВ, придбаний у надійній страховій компанії, захищатиме не тільки вас, а й інших учасників дорожнього руху. У разі потрапляння в ДТП ви можете бути впевнені, що страхова компанія UNIQA не залишить вас у біді.