Отримав 2 роки іспитового терміну, а прокурори просять 3 позбавлення волі: на Волині за ухилення від мобілізації судили селянина

Отримав 2 роки іспитового терміну, а прокурори просять 3 позбавлення волі: на Волині за ухилення від мобілізації судили селянина

У Волинському апеляційному суді переглядають вирок стосовно ухилення від мобілізації. На лаві підсудних - звичайний селянин із невеличкого волинського села. Мешкає чоловік на Ратнівщині разом з матір'ю-пенсіонеркою. Жінка – хворіє, пенсія - невеличка.

Тож допомога сина по господарству, з якого і виживають, важлива. Втім тепер, чоловік має інші клопоти – Ратнівський райсуд засудив до двох років іспитового терміну за ухилення від мобілізації. А прокурори подали апеляцію – просять трьох років позбавлення волі. То ж нині – колегія суддів Волинського апеляційного суду розбирається у справі, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

«Визнаний винним та засуджений за те, що він перебуваючи з 11 квітня 23-го року на обліку в другому відділі Ковельського РТЦК, будучи визнаним придатним до військової служби без обмежень 7 серпня 23-го року о 12:30 був попереджений про кримінальну відповідальність за ухилення від призову та проінформований про обов'язок з'явитися 8 серпня 23го року на 7 годину», - зачитує матеріали справи суддя Волинського апеляційного суду Віталій Денісов.

На думку сторони обвинувачення, звільнення від відбування покарання недостатнє, мовляв, чоловік не мав правових підстав для відстрочки відпризову.

Сам чоловік запевняє умисно не ухилявся від проходження служби, більше того, розповідає що навіть брав уже повістки і був на полігонах, але на одному з них йому стало зле.

Каже, четвертої повістки так і не взяв, зізнається, має проблеми з алкоголем, через які потрапив до спецзакладу і через які має інші ускладнення зі здоров'ям. Проте сторона обвинувачення наполягає на суворішому покаранні - три роки позбавлення волі. Обвинувачений бере слово говорити.

«Усвідомлюю свою вину, просто мати вдома одна, треба допомагати, господарство, пенсія 4 тисячі - не проживемо, треба ще господарство підтримувати, якось годувати, мати одна там не потягне», - каже обвинувачений.

Повернувшись з нарадчої кімнати, колегія суддів ухвалює покарати чоловіка роком позбавлення волі. Почувши це, чоловік мовчки покидає залу суду, його матір дає волю сльозам...

Читайте також:

Можливо зацікавить