В Україні лютують снігопади: чи добереться негода на Волинь

В Україні лютують снігопади: чи добереться негода на Волинь

Найближчими днями на території Волині очікуються ожеледиця та мокрий сніг. На нашу область теж матиме вплив циклон, який лютує на півдні, проте аномальних снігопадів синоптики не прогнозують.

Як поінформувала видання ВСН синоптикиня Валентина Набока, через Волинь проходитиме два циклони, які принесуть снігопади і збільшення снігового покриву на 3-8 сантиметрів. 

Станом на 27 листопада в тилу цього циклону, який переміщується з Одеси на північ, через Волинь надходить холодне повітря, утримується морозна погода. Упродовж тижня температура повітря вночі коливатиметься у межах 5-10 градусів морозу, вдень – в межах 1-5 градусів морозу.

Переважно вітер зі східного напрямку, але з 29 листопада циклон змінюється на західний, 9-15 м/с, вночі по всій області, вдень місцями пориви до 15-20 м/с. З проходженнями цього циклону вночі очікуються снігопади, подекуди значні снігопади, збільшується сніговий покрив, а на дорогах ожеледиця. Вдень йтиме невеликий сніг, мокрий сніг, на дорогах ожеледиця. 

У пʼятницю, 1 грудня очікується проходженя більш потужного циклону. Температура наближається до 0, буде ожеледиця та мокрий сніг з переходом в дощ. В пʼятницю, вночі буде 0,5 градусів морозу, в день 3 градуси морозу. 

Синоптикиня зауважила, що з проходженням цього циклону у пʼятницю-неділю зайде холодне повітря і посиляться морози. Вродовж наступного тижня волинянам слід очікувати ожеледицю та мокрий сніг. Відтак водіїв та пішоходів закликають бути обережними.

Читайте також:

Можливо зацікавить