Як на Волині чистять дороги після нічних снігопадів

Як на Волині чистять дороги після нічних снігопадів

У ніч з неділі 26 листопада на ранок понеділка 27 листопада Волинь притрусило снігом. Тож дорожники почали розчищати шляхи, аби волиняни змогли безперешкодно виїхати у своїх справах.

Дорогами місцевого значення опікується ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області», яка займається крім капітальних та поточних ремонтів експлуатаційним утриманням автошляхів згаданого підпорядкування.

Як повідомили на держпідприємстві у коментарі виданню ВСН, станом на 8.00 27 листопада 2023 року на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення Волинської області задіяно 19 одиниць техніки, в тому числі 11 - на роботах з очищення проїзної частини від снігу та обробки покриття протиожеледними матеріалами.

«Наразі задіяно достатньо техніки на очищення і посипання доріг», - повідомляють на підприємстві.

Наразі підрядні організації заготовили 4,265 тисячі тонн піщано-соляної суміші на початковий етап осінньо-зимового періоду. станом на 27 листопада використано 432,5 тонни протиожеледних матеріалів.

Як на Волині чистять дороги після нічних снігопадівЯк на Волині чистять дороги після нічних снігопадівЯк на Волині чистять дороги після нічних снігопадів
Ковельський район, підрядник - ТОВ "Ідея"

Усього договорами підряду на цей сезон планується залучити 129 одиниць техніки і обладнання.

«У випадку сильних заметілей генеральні підрядники залучатимуть додаткову техніку, вони укладають договори з різними підприємствами: аграріями, будівельниками. Якщо вони не встигають виконати роботи - залучають додаткову техніку, на початку зимового періоду вони кладають додаткові договори для підстраховки», - пояснила начальник відділу з ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг, штучних споруд та безпеки дорожнього руху ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» Тетяна Дідух.

Нагадаємо, частину регіонів України накрила негода. Усе більше доріг замітає снігом, пориви вітру сягають до 30 м/с. Через це на дорогах утворюються перемети заввишки до 1,5 метра.

Як інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, найбільше снігу – на дорогах Одещини (70 – 200 см) та Миколаївщини (до 60 см). На півночі України – 20 – 30 см, на заході та в центрі – 10 см.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить