Все більше областей в Україні засипає снігом: де негода наробила лиха

Все більше областей в Україні засипає снігом: де негода наробила лиха

Через негоду та снігопади, що вирують в Україні, найгірша ситуація наразі спостерігається в Одеській області. Внаслідок ускладнення погодних умов знеструмлено 386 населених пунктів у 10 областях.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС та українські Телеграм-канали.

Як зазначається, працівники ДСНС найбільше залучалися для ліквідації наслідків негоди в Одеській, Кіровоградській та Миколаївській областях.

Станом на 18.00 на всіх автошляхах, окрім Одеської області, проїзд забезпечено.

На державних дорогах працює 817 одиниць техніки і понад 600 людей. Підрядники чистять автошляхи від снігу та обробляють протиожеледними матеріалами.

Найскладніша ситуація на Одещині. Рух на дорозі М-15 Одеса - Рені та М-16 Одеса - Кучурган перекрито.

На дорогах М-05 Київ - Одеса, км 274+435 - км 466+700 та М-28 Одеса - Южне - /М-14/ (обʼїзд м. Одеси) заборонено рух для великовагових транспортних засобів.

27 листопада в Україні очікуються пориви вітру 17-22 м/с, вночі та вранці (крім західних, Житомирської, Вінницької і Сумської областей) пориви 25-30 м/с, хуртовини;

  • у Київській, Кіровоградській і Полтавській областях значний сніг;
  • у Чернігівській, Сумській та Черкаській областях сильний сніг, снігові замети.

На дорогах країни ожеледиця.

Станом на 21:00 заборонено рух ще на декількох державних дорогах у Миколаївській області:

  • М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ,
  • Т-15-06 Миколаїв – Доманівка – Берізки;
  • Т-15-07 Миколаїв – Парутине – Очаків – база відпочинку «Чорноморка»,
  • Т-15-13 Нечаяне-Очаків,
  • Т-15-15 Федорівка – Рибаківка – база відпочинку «Лугове».

У Кіровоградській області рятувальники здійснили 27 виїздів для ліквідації наслідків погіршення погодних умов, з них 19 разів надавали допомогу по буксируванню вантажних та легкових автомобілів із ускладнених ділянок доріг та вилучили 22 транспортних засобів, в яких перебувало 25 осіб. Також рятувальники залучалися на ліквідацію наслідків ДТП, а також розпилювали та прибирали дерева, що впали на автомобіль, проїжджі частини доріг та тротуари.

Все більше областей в Україні засипає снігом: де негода наробила лихаВсе більше областей в Україні засипає снігом: де негода наробила лиха

За даними ДСНС, на Миколаївщині рятувальники 18 разів залучались до ліквідації наслідків негоди, з них 14 разів надавали допомогу по буксируванню вантажних та легкових автомобілів із ускладнених ділянок доріг та вилучили 22 транспортних засобів, в яких перебувало 25 осіб; 4 рази розпилювали та прибирали дерева, що впали на проїжджі частини доріг.

Водночас, згідно зі зверненням президента Володимир Зеленського, без світла наразі залишаються приблизно 400 населених пунктів України.

Читайте також:

Можливо зацікавить