Перед останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм Жалаєм

Війна в Україні - поховали військового

У середу, 9 жовтня на Волині провели в останню земну дорогу Героя Олексія Жалая.

Про це повідомили в Ковельській міській раді.

Молодий воїн загинув за свободу, незалежність, ті цінності, за які уже понад 10 років воюють та віддають свої життя найкращі дочки та сини України.

Олексій Жалай народився 1 червня 2000 року в Ковелі. Навчався у загальноосвітній школі №10, після закінчення 9 класу – здобував професію сантехніка та електрогазозварника у професійно-технічночному училищі №7.

Відслужив строкову службу в армії та повернувся у рідне місто. До мобілізації - працював на деревообробному підприємстві у селі Тойкут.

На початку липня цього року хлопець отримав повістку та був мобілізований. Пройшов навчання в Ужгороді, а згодом – у Польщі. З перших днів у війську ковельчанин проявив хист до стрільби, тому його військова професія – снайпер.

3 жовтня Олексій подзвонив до мами, для якої був опорою та підтримкою, сказав, що йде з побратимами на бойове завдання. Тоді вона почула його голос востаннє.

«Усі, хто знав Олексія Жалая, кажуть, що він – дуже світлий хлопець, який завжди був готовий прийти на допомогу: по господарству, з ремонту техніки, до якої був небайдужий. Згасло ще одне молоде життя воїна, який так і не встиг створити сім’ю. Найважче сьогодні рідним. Щирі співчуття мамі Наталії Олександрівні, сестрі Ірині, усім, хто знав та любив загиблого Героя. Вічна йому пам'ять і шана», - звернувся до присутніх на громадянській панахиді міський голова Ігор Чайка.

Спогадами про захисника поділилась колишня директорка школи №10 Світлана Шворак:

«Коли я дивлюсь на портрет Олексія, я бачу молодого, щирого, відважного юнака. Стриманий, толерантний, скромний хлопчина, який прагнув усім допомогти. Батьки виховали гідного сина, патріота своєї країни, справжнього Героя. Розділяю біль втрати разом з рідними. Вічна тобі пам'ять, наш випускнику».

Олексію Жалаю назавжди – 24.

Поховали воїна на кладовищі в селі Заріччя.

Редакція ВСН висловлює співчуття родині захисника. Вічна шана і слава Герою!     

Перед останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм ЖалаємПеред останнім бойовим завданням подзвонив мамі: на Волині попрощалися з 24-річним Героєм Олексієм Жалаєм

Можливо зацікавить