Перервала навчання і пішла на фронт: на війні, евакуйовуючи поранених, загинула 22-річна бойова медикиня

Анастасія «Троя» Мар’янчук, врати, війна в Україні

На фронті загинула бойова медикиня Анастасія «Троя» Мар’янчук, якій було лише 22 роки. Дівчина з перших днів війни захищала нашу країну та евакуювала з поля бою поранених захисників.

Трагічну новину повідомили у пресслужбі 1-го стрілецького батальйону 67-го ОМБр Добровольчого українського корпусу «Правий сектор».

Загинула «Троя» 18 березня на Донеччині під час чергової евакуації поранених.

У бригаді розповіли, що з перших днів повномасштабного вторгнення Анастасія взяла до рук зброю та у лавах ДУК ПС захищала Україну, а пізніше стала бойовим медиком. «Троя» була досить відомою у медіапросторі.

«Анастасія була кольором нації, вона мала розвивати нашу державу і щасливо жити в ній. У нашій пам’яті «Троя» залишиться такою ж доброю, щирою і відважною. Ми за неї помстимося, але рана від втрати близької людини ніколи не заживе», — зазначили у ДУК ПС.

До повномасштабного вторгнення РФ «Троя» навчалася у КНУ імені Шевченка у Києві та була студенткою-японісткою, але у 2022 році взяла академвідпустку, щоб піти на фронт. Відспівування відбудеться 21 березня об 11:00 у Михайлівському соборі.

Вічна пам'ять і шана!

Можливо зацікавить