Під час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. Фото

Під час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. Фото

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив богослужіння у селі Підбереззя Горохівського деканату, що Луцькому районі.

Спочатку владика служив Божественну літургію в храмі Зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці. Потому, під час хресної ходи, здійснив чин освячення Державного Прапора України, знамена Волинської єпархії, божниці з фігурою праведної Анни та водосвятної чаші, що знаходяться на території храму. Про це повідомили на сторінці Волинської єпархії Православної Церкви України у фейсбуці.

Із високопросвященним разом молилися: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Ярослав Музичук, інше духовенство Горохівського та Луцького районного деканатів. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено доброчинців і активних вірян.

Анно-Зачатієвську дерев'яну церкву у Підбереззі засновано 1483 року, проте вона не збереглася. Цей Божий дім збудовано та освячено у 1645 році. У XIX ст. його відремонтовано. Після проголошення Незалежності України громада увійшла до УАПЦ. У радянські часи в ній зберігали (ховали) українську богослужбову літературу. Місцеві називають свою церкву «Неопалимою Купиною» в пам’ять про воєнне лихоліття, коли під час пожежі в селі Бог зберіг святиню неушкодженою. У храмі збереглися живопис і різьблення XIX-XX ст. Із 2005 року тут діє парафіяльна недільна школа. Церква належить до пам'яток архітектури національного значення.

Під час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоПід час пожежі в селі Бог зберіг храм неушкодженим: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. Фото

Читайте також:

Можливо зацікавить