У луцьких церков московського патріархату планують забрати землю

У луцьких церков московського патріархату планують забрати землю

У Луцькій міськраді депутати ухвалили рішення провести інвентаризацію земельних ділянок, якими користується православна церква МП, після чого ці ділянки планують забрати. 

Депутати Луцької міської ради під час сесії у середу, 29 листопада, одноголосно підтримали проєкт рішення про припинення права користування земельними ділянками для УПЦ (МП) на території громади.

«Зобов’язати департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами спільно з управлінням інформаційної роботи не пізніше 10 грудня 2023 року оприлюднити результати інвентаризації земельних ділянок, що перебувають в користуванні Української православної церкви (так званого «московського патріархату») на території Луцької міської територіальної громади на офіційному сайті Луцької міської ради», - йдеться у тексті рішення міськради.

Під час обговорення проєкту такого рішення окремі депутати взяли слово та зауважили, що церков московського патріархату на території нашої держави бути не повинно.

У луцьких церков московського патріархату планують забрати землюУ луцьких церков московського патріархату планують забрати землю

«У разі невиконання релігійними організаціями Української православної церкви (так званого «московського патріархату») статті 12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» до 01 лютого 2024, підготувати документи про припинення права користування земельними ділянками на території Луцької міської територіальної громади», - озвучив ще один пункт рішення депутат міськради Роман Бондарук.

Проголосували депутати одноголосно, усі «за» і жоден не утримався або ж проти такого рішення.

У луцьких церков московського патріархату планують забрати землюУ луцьких церков московського патріархату планують забрати землю

До слова, найбільша земельна ділянка луцької землі у користуванні УПЦ МП - це ділянка Собору всіх святих землі Волинської. Собор розташований на просп. Соборності, 39 та займає ділянку у понад півтора га.

Тут із 1998 року будується собор, рушійною дотацією на будівництво якого стали гроші російського «Внєшекономбанку», виділені на особисте прохання Володимира Путіна. Чеком на 10 мільйонів рублів він «озброїв» предстоятеля РПЦ в Україні, митрополита Київського і всієї України Володимира з приміткою: гроші на будівництво конкретних храмів у кількох регіонах України навзаєм захопленим соборам.

Нагадаємо, священник УПЦ МП Петро Іваничко не хотів виселятися із будинку, що належить релігійній громаді Архістратига Михаїла ПЦУ міста Рожище. Активісти неодноразово зверталися до сім'ї Іваничків із проханням покинути будинок, який їм не належить, демонструючи відповідні документи. На це Петро Іваничко казав, що чекав відповідного рішення суду. Лише 15 листопада 2022 року священник разом із сім'єю покинув будинок, який належить громаді.

Читайте також:

Можливо зацікавить

доброволець втрати війна

Пішов добровольцем на фронт: на Харківщині загинув 19-річний студент луцького коледжу Максим Відринський

Великодній тиждень 2024

Світлий тиждень: що категорично заборонено робити

Шевченко
відео

«Новий хіт»: артист з Луцька випустив пісню на вірш Шевченка

загибель Харківщина

Навіки 24: на війні загинув молодий захисник з Луцької громади Григорій Савчук

Тимощук

«Завжди показував себе, як справжнього патріота»: відомий ексфутболіст пояснив, чому лучанин Тимощук зрадив Україну

Тимощук

«Він був лідером і легендою нашої збірної»: відомий тренер розповів, чи пробачать українці зрадника з Луцька Тимощука

Великдень

Поливаний понеділок 2024: що не можна робити на другий день Великодня

на щиті Луцьк

«Повертаємось з родинних свят у страшну реальність»: до Луцька востаннє повернуться полеглі Герої

Великдень Луцьк
відео
фото

У центрі Луцька - концерт до Великодня