Підходить для риболовлі та відпочинку: показали озеро на Волині

Підходить для риболовлі та відпочинку: показали озеро на Волині

Озеро Синове знаходиться між селами Синовим, Соколищем і Шкробами, що на Старовижівщині.

Світлинами водойми поділився Андрій Глива у фейсбук-спільноті Озера Волині.

Береги піщані, заввишки до 2 - 2,5 м, на північному заході – низькі, заболочені. Живиться підземними водами i атмосферними опадами. Дно озера піщане, вкрите сапропелевим мулом.

Поширена водяна та прибережно-водяна рослинність (очерет i водорості займають понад 10 % площі озера). Водяться лин, карась, окунь, щука. Воду озера використовують для господарських потреб.

Цікаві місця неподалік від Синового у Волинській області пропонують відвідувачам можливість не лише насолоджуватися природним багатством, а й пізнавати історію та культурну спадщину цього регіону. 

Озеро Синове є природним резерватом і місцем відпочинку, де відвідувачі можуть насолоджуватися красою природи, риболовлею та водними видами спорту.

Ця водойма дуже мілка під берегом, а глибокі місця сягають дев’яти метрів. Зі сторони села Соколище є доволі гарний пляж, де люблять відпочивати місцеві жителі з навколишніх трьох сіл. А от зі всіх інших сторін до водойми майже не підійти з берега. Бо там мілко і все поросло непролазними заростями комишу.

Підходить для риболовлі та відпочинку: показали озеро на ВолиніПідходить для риболовлі та відпочинку: показали озеро на ВолиніПідходить для риболовлі та відпочинку: показали озеро на ВолиніПідходить для риболовлі та відпочинку: показали озеро на Волині

Читайте також:

Можливо зацікавить