Після демобілізації знову довелося взяти до рук зброю: історія захисника з Волині

Після демобілізації знову довелося взяти до рук зброю: історія захисника з Волині

Волинянин Віталій Савчук працює у лісництві ще з 2015 року. За цей час встиг попрацювати трактористом, майстром лісу. Воював у найгарячіших точках країни, а недавно повернувся на роботу в рідний ліс. Адаптовується, звикає до тиші, можливості прокидатися вранці вдома, йти на роботу, де не стріляють.

Про це пише Поліський лісовий офіс.

Найважче звикнути до того, що у нас зараз дві паралельні реальності. І жити та працювати в обох із них - однаково важливо для збереження незалежності нашої країни, каже Віталій.Про себе говорить мало, як і про війну. Все звичайно, як у багатьох, пояснює.

Після закінчення школи Віталій, маючи нахил до техніки, пішов навчатися до Колківського профтехучилища на водія-тракториста. У лісовій сфері у свій час працював його тато- Олександр Михайлович. Все життя віддала лісгоспу мама Галина Іванівна. Коли ж хлопцеві запропонували роботу в цьому господарстві, він, не вагаючись, погодився.За півроку потому на Віталія Савчука чекала строкова служба в армії. Потрапив до Військово-морських сил ЗСУ. Його підрозділ базувався в місті Одеса.

Після демобілізації у 2017 році, продовжив працювати на рідному підприємстві, створив власну сім’ю. Нині 28-річний чоловік має кохану дружину Софію й двох діток – другокласницю Вероніку та півторарічного сина Радіона. Однак сімейне розмірене життя тривало недовго і Віталію знову довелося взяти до рук зброю.

«В перший же день повномасштабної війни мені зателефонували і сказали з’явитись у військкомат. Через кілька днів у складі 14-ї бригади вже тримали оборону у Київській області, далі були Миколаївська, Запорізька, Дніпропетровська та Донецька. Останнє місце знаходження під Бахмутом, де тривали запеклі бої… Тут пробув лише три дні, – пригадує пан Віталій.

Внаслідок контузії у нього почав погіршуватися стан здоров’я й він був відправлений на Волинь. Після військово-лікарської комісії захисника комісували. Тривалий час проходив реабілітацію й нині кожних три місяці змушений звертатися до лікарів.

Після демобілізації знову довелося взяти до рук зброю: історія захисника з ВолиніПісля демобілізації знову довелося взяти до рук зброю: історія захисника з ВолиніПісля демобілізації знову довелося взяти до рук зброю: історія захисника з Волині

Згодом Віталій Савчук повернувся на підприємство і нині працює в автотранспортному цеху.

«Робота автослюсарем подобається, у нас хороший колектив, відповідальний керівник, є підтримка та стабільність. Звісно, хотілось би сісти за кермо трактора, але через станусвого здоров’я про це поки-що доведеться забути. У подальших планах – отримати освіту лісівника. Вірю, що так і буде ближчим часом», – каже чоловік

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

війна загибель
відео

Важке поранення стало смертельним: на Волині попрощались із Героєм Володимиром Ксенофонтовим

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади по молоду Героїню з Волині

мобілізація хвороба

Ожиріння, діабет та недостатня вага: з якими хворобами ендокринної системи не можуть мобілізувати

війна загибель

Дві втрати в громаді на тиждень: на війні загинув Герой з Волині Михайло Мельницький

переселенці

Пережила смерть обох дітей, дві окупації і майже в 70 років стала єдиною опорою для 10-річного онука

доброволець війна

Міг не йти на війну: загинув доброволець з Луцька Влад Чайка

війна загибель

Скорботна звістка: у бою загинув Герой з Волині Леонід Ковальчук