Подарунок на день народження 3-річній донечці: просять підписати петицію щодо присвоєння нагороди загиблому волинянину

війна в Україні

Нещодавно донечка загиблого Героя з Волині Романа Макаревича, Софійка відзначала 3 роки від дня народження.

Всіх небайдужих просять зробити подарунок Софійці та підписати петицію щодо присвоєння звання Герой України (посмертно) загиблому військовослужбовцю Макаревичу Роману Петровичу, інформує Устилузька громада.

На сайті Президента України зареєстровано петицію щодо присвоєння татові іменинниці звання Герой України. Тож кожен охочий може на честь дня народження Софійки приєднатись і подарувати і свій голос. Це можна зробити за посиланням.

Тато Софії, Роман Петрович, ще в 2014 році, вирушив на фронт на Донеччину, де вже з перших днів пройшов справжню школу виживання. Два тижні на передовій позиції його групі з шести військовослужбовців у пекельну спеку довелося ділити на всіх одну пляшечку води. І більш не було нічого, навіть бліндажу над головою… У 2015-му ніс службу на Луганщині, а з 2016-го – під прикриттям (вдаючи місцевого жителя) забезпечував громадський порядок у Сєверодонецьку.

У 2020 році підписав контракт на військову службу в 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. У її рядах він і зустрів повномасштабну війну. Його бойова стежина пролягала, зокрема, через Соледар, Бахмут, Харківщину. За цей період був кілька разів тяжко поранений, а після останнього, у хребет, дивом уникнув оков інвалідності. Попри все щоразу повертався у стрій до своїх побратимів. За своє молоде життя він побачив багато смерті, а тепер навчився тримати її ще й у руках, бо ж став сапером.

4 квітня 2024 року воїн із позивним «Макар» виконав останнє своє бойове завдання щодо захисту незалежності України. Загинув у результаті ворожого обстрілу в районі населеного пункту Кіндрашівка Куп’янського району Харківської області. Поховали Героя в селі Малі Голоби Камінь-Каширського району.

Читайте також:

Можливо зацікавить