Війна розпочалась ще у 18 років: багатодітному батьку з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

війна в Україні

41-річному багатодітному батьку з Волині Роману Макаревичу просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала дружина бійця Вікторія Макаревич.

Макаревич Роман Петрович - старший солдат, розвідник-сапер 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого (в/ч А1008).

Війна для Героя розпочалась ще у 18 років, коли він став свідком Скнилівської трагедії у 2002 році. 15 років був працівником ОВС та Національної поліції, де отримав звання майора поліції. Після вторгнення Росії в Україну в 2014 році Роман вирушив на фронт на Донеччину. У 2015 році - ніс службу на Луганщині, а з 2016 року під прикриттям забезпечував громадський порядок у Сєверодонецьку. У 2020 році підписав контакт на військову службу в 14 ОМБ ім. князя Романа Великого, де і зустрів повномасштабну війну.

23 травня 2023 року збройними формуваннями Росії було здійснено скидання боєприпасу з квадрокоптеру на позиції в районі населеного пункту Лиман Перший, Купянського району, Харківської області де Роман Макаревич одержав поєднане вогнепальне осколкове поранення грудей та кінцівки. Однак він продовжував захищати нашу Україну.

Загинув 4 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини, в результаті ворожого обстрілу в районі населеного пункту Кіндрашівка Харківської області. Без батька залишилися троє донечок, без чоловіка – молода дружина та без сина – батьки.

Нагороджений медалями «За військову службу Україні»,  «15 років сумлінної служби», «Учасник АТО», відзнаками МВС України «За відзнаку в службі» II ступеня, «За протидію дитячій злочинності».

«Його гаслом було «Все буде добре, за нами правда, з нами Бог та Україна!» Він був найкращим чоловіком, люблячим батьком для своїх донечок, хорошим сином та вірним другом!» - зазначає дружина Героя.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить