Погрожували і штовхали працівників ТЦК: у справі щодо інциденту біля військкомату на Волині суд призначив підозрюваним запобіжний захід

Погрожували і штовхали працівників ТЦК: у справі щодо інциденту біля військкомату на Волині суд призначив підозрюваним запобіжний захід

На Волині судять двох громадян, які є підозрюваними у справі щодо інциденту в Ковелі біля ТЦК. Їм обрали запобіжний захід у виді особистого зобов’язання строком на 20 днів. 

Про це йдеться у двох ухвалах Ковельського міськрайонного суду, які 14 серпня виніс слідчий суддя Петро Бойчук, - пише Ковель медіа.

У кримінальному провадженні за № 12024035550000284 від 12 серпня 2024 року підозрюваною за ст. 293, ст. 295 КК України є уродженка Ковеля, з середньою освітою, заміжня, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, офіційно не працевлаштована, раніше не судима.

Орган досудового розслідування вказує, що 3 серпня 2024 року в період часу з 19:00 до 23:45 вона в присутності інших осіб грубо та в нецензурній формі висловлювалася на адресу працівників поліції та ТЦК, погрожувала останнім, утворила перешкоду у вигляді скупчення людей на проїжджій частині вулиці Грушевського, намагалася усунути металевий шлагбаум, який використовувався працівниками поліції та ТЦК, зайшла на охоронювану територію.

…здійснила неодноразові виступи в усній формі у місці значного скупчення осіб, які містили публічні заклики до погрому та підпалу адміністративної будівлі РТЦК та СП, що загрожує громадському порядку, наступного змісту: «Ті, хто має можливість, стягуйте шини та «коктейлі Молотова»! Ковельчани, в кого є машини, їдьте по шини і по «коктейлі Молотова»! Звозьте шини! Звозьте шини, Ковель! Покажемо, що держава – ми!», – йдеться в ухвалі суду

У кримінальному провадженні за № 12024035550000285 від 12 серпня 2024 року підозрюваним за ст. 293 КК України є уродженець села Смідин Ковельського району, з середньою освітою, одружений, має на утриманні одну неповнолітню дитину, працює водієм ТОВ «Вендор Транс Сервіс», судимий у 2015 році за ч. 1 ст. 187 КК України (розбій) на 7 років позбавлення волі.

Він підозрюється в тому, що поставив свій автомобіль марки «Reugeot» посеред проїжджої частини напроти території військкомату, перекривши таким чином рух автотранспорту. Надалі разом з іншими особами пройшов через металевий шлагбаум, перебуваючи на охоронюваній території штовхав працівників поліції та ТЦК.

В судовому засіданні підозрювані не заперечували проти застосування до себе такого запобіжного заходу, як особисте зобов’язання.

Нагадаємо, версії щодо інциденту в Ковелі біля військкомату різняться: офіційні особи кажуть одне, прості громадяни – інше.

Читайте також: 

Можливо зацікавить