Похвала Пресвятої Богородиці: що не можна робити у велике свято

Церковне свято 20 квітня, Похвала Пресвятої Богородиці

20 квітня - день, який має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції та звичаї, яких варто дотримуватись.

Про те, що дозволено і категорично заборонено робити в день Похвали Пресвятої Богородиці та преподобного Феодора Тріхіни, пише «Главред»

Яке свято 20 квітня 

За новим церковним календарем, 20 квітня в Україні відзначають Похвалу Пресвятої Богородиці та вшановують пам'ять преподобного Феодора Тріхіни.

Відомо, день Похвали Пресвятої Богородиці - це один із найбільш святкових днів у церковному календарі. Це свято засноване на історії, яка пов’язана зі спасінням Константинополя від нападу ворожого флоту в 626 році. Однак, Похвала Пресвятої Богородиці має важливе значення і в інших аспектах православної традиції.

Свято Похвали Пресвятої Богородиці закладає у собі глибоке духовне значення в православній традиції. Свята Богородиця є найвищою і найсвятішою з усіх святих. Вона промовляє за нас перед своїм Сином, Господом Ісусом Христом. Богородиця є втіленням надії, милосердя, сили та захисту.

Що не можна робити 20 квітня

У цей день не варто бути в поганому настрої: не можна сваритися, обманювати рідних та заздрити.

  • Краще у цей день відкласти домашню роботу та відпочити від праці на городі.
  • Не можна 20 квітня випивати спиртні напої та влаштовувати гучні гуляння.
  • Не варто забувати, що триває піст, тож не можна їсти їжу тваринного походження.

Читайте також:

Можливо зацікавить