Поліг на Харківщині, де свого часу збирав врожай: на Волині перейменували вулицю на честь загиблого Героя

Перейменування вулиці

У селі Чмикос Вишнівської громади Ковельського району перейменовано вулицю на честь загиблого воїна Володимира Жолондієвського.

Про це повідомили у Вишнівській громаді.

Пропозицію вшанувати пам'ять загиблого героя подали мешканці села Чмикос, які зібрали 89 підписів.

Вишнівською сільською радою було проведено громадське обговорення щодо перейменування вулиці «Тиха» на «В.Жолондієвського» шляхом заповнення goоgle-форми.

В свою чергу, проєкт рішення про перейменування вулиці було винесено на розгляд сесії, який одноголосно підтримали депутати Вишнівської сільської ради.

Народився Володимир Жолондієвський 11 червня 1999 року у мальовничому поліському селі Неньковичі Зарічненського району Рівненщини. Тут з 2005 по 2009 роки навчався у початковій школі.

Життєві обставини склалися так, що у п’ятий клас Володя пішов уже в Радехівську загальноосвітню школу, яку закінчив у 2014 році. Був тихим, спокійним, врівноваженим, завжди усміхненим учнем. Все, що йому доручали, добросовісно виконував. Брав участь у шкільних спортивних змаганнях. Мав у селі багатьох друзів, з ними регулярно на сільському стадіоні грав у футбол, волейбол. Завжди був привітним, життєрадісним.

Коли прийшла пора обирати професію, то після школи вирішив навчатися на механізатора. З 2014 по 2017 роки старанно навчався в Луківському ПТУ. Після закінчення їздив на сезонні роботи на Харківщину, Київщину. Відзначався працелюбністю, ніколи не цурався роботи, якої у селі завжди вистачає. Він був опорою для батьків, сестри, двох молодших братиків – вони завжди з нетерпінням чекали його.

Коли прийшла пора військової служби, Володимир Жолондієвський вирішив не йти на строкову, а на контракт, тож 28 травня 2021 року став солдатом 14 ОМБ військової частини, що знаходиться у Володимирі-Волинському. Коли почалася війна, хлопець з перших днів боронив Вітчизну від загарбників.

Востаннє Володимир вийшов на зв’язок 1 червня, а четвертого числа він поліг на Харківщині – на тій самій Харківщині, де свого часу збирав врожаї… Він загинув, як Герой при виконанні бойового завдання.

Читайте також:

Можливо зацікавить

приліт
відео

«Прилетіло» в будинок, поки вона там спала»: волинянці потрібна допомога

Форсування Дніпра
фото

Брав участь у форсуванні Дніпра на Херсонському напрямку: на Волинь востаннє повернувся Герой Віталій Кушнірчук

Світло графік

Лише 4 години: 23 червня на Волині вимикатимуть світло

вибух

У Луцьку чули звук вибуху: що відомо

світло вітер

На Волині через негоду знеструмлено понад 20 населених пунктів: коли відновлять електропостачання

втрати
фото

Осиротіли донечка та син: на Волині попрощались з Героєм Анатолієм Неведюком

Ірина Констанкевич
інтерв'ю
фото

«Наше суспільство ще до кінця не усвідомило рівень і масштаб героїзму, який здійснюють захисники», - розмова з народною депутаткою Іриною Констанкевич

побиття

Регулярно б’ють, вимагають гроші та погрожують: бізнесмен-біженець заявив про катування у Волинському ПТПІ

Мобілізація самогубство

Брат скоїв самогубство у військовій частині: як покарали волинянина за ухилення від мобілізації