У Луцьку біля дитячої залізниці ріжуть дерева. Причина

У Луцьку біля дитячої залізниці ріжуть дерева. Причина

У Луцьку стартували роботи з розчищення русла річки Сапалаївка і прибережної зони. Зокрема, наразі вирізають дерева біля дитячої залізниці.

У коментарі журналістам ВСН начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак повідомила, що працівники КП «Парки та сквери міста Луцька» почали вирубувати дерева та рослинність біля річки Сапалаївка від вулиці Шопена на запит відділу екології щоб розчистити русло річки і прибережну зону. Роботи виконуватимуть від вулиці Шопена і до вулиці Василя Кука. Триватиме розчищення берегів на цих ділянках до березня 2024 року.

Розчистка берегів річок необхідна для підтримання їх у належному гідрологічному та санітарному стані, каже посадовиця.

«Днями на наш запит представники КП «Парки та сквери міста Луцька» приступили до впорядкування тієї території та будуть проводити роботи до березня», - зауважила керівниця відділу екології.

У Луцьку біля дитячої залізниці ріжуть дерева. ПричинаУ Луцьку біля дитячої залізниці ріжуть дерева. ПричинаУ Луцьку біля дитячої залізниці ріжуть дерева. ПричинаУ Луцьку біля дитячої залізниці ріжуть дерева. Причина

У відділі екології Луцькради зазначили, що проблема надмірної рослинності на берегах річки є не тільки естичною, а й санітарною. Тому вирубці підлягають понад 1000 дерев та рослин.

«Орієнтовно 1000 дерев підлягають вирубці, навіть більше. На тих ділянках по обох берегах Сапалаївки вони ростуть пучками по 15-20 штук, 10-14 см в діаметрі. Поки зараз ці рослини малі - проблема лише естетична, проте згодом, коли вони виростуть, почнуть падати гілки і утворювати загати», - розповів виданню ВСН заступник начальника відділу екології Луцької міської ради Олег Гелета.

У Луцьку біля дитячої залізниці ріжуть дерева. ПричинаУ Луцьку біля дитячої залізниці ріжуть дерева. Причина

За словами Олега Гелети, такі дії виконують у межах своєї планової роботи:

«У нас є екологічна програма, яка діє до 2025 року, одним з пунктів якої є підтримання у належному гідрологічному та санітарному стані річок міста. Тож ми розчистили територію від вулиці Потапова до вулиці Винниченка, від Винниченка до третього ЖЕКу і річка набула естетичного вигляду».

У Луцьку біля дитячої залізниці ріжуть дерева. ПричинаУ Луцьку біля дитячої залізниці ріжуть дерева. Причина

У планах працівників відділу екології міськради на наступний рік - замовити проєкт з розчищенню річки Омелянівка від села Забороль до вулиці Володимирської міста Луцька.

Читайте також:

Можливо зацікавить