Понад 300 волинян придбають житло в рамках програми «єОселя»

Понад 300 волинян придбають житло в рамках програми «єОселя»

310 жителів Волинської області отримали погодження на придбання житла на пільгових умовах у рамках державної програми «єОселя».

Про це повідомляє Волинська ОВА.

Із жовтня 2022 року й донині банки-партнери видали іпотеки під 3 % або 7 % річних на загальну суму 409 мільйонів гривень. За передостанній тиждень грудня минулого року, сказано на сайті Мінфіну, жителі Волині оформили 10 кредитів на власну нерухомість.

З 1 серпня уряд розширив умови іпотечного кредитування для усіх категорій. Взяти участь у програмі «єОселя» можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла чи хочуть покращити його умови.

Для військовослужбовців, правоохоронців, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3 % річних. Для інших категорій - учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян ставка іпотеки становить 7 %.

Аби отримати кредит у банків-партнерів урядової програми, вимогам, з якими можна ознайомитися на сайті Дія, повинен відповідати як сам позичальник, так і житло, яке має намір придбати.

Читайте також:

Можливо зацікавить