Посилення мобілізації в жовтні 2024: які зміни чекають на громадян

З 1 жовтня знову посилиться мобілізація в Україні

З 1 жовтня 2024 року в Україні вчергове посилять мобілізацію: на вулицях будуть ходити військкоми та роздавати повістки. Але разом із цим на військовозобов'язаних українців чекає низка змін у мобілізаційному процесі.

Про це пише Телеграф.

Що саме очікує на військовозобов'язаних з 1 жовтня:

Повістки почнуть надсилати поштою. За розсилку «листів щастя» буде відповідати державна «Укрпошта». Перш за все їх почнуть надсилати усім чоловікам, хто оновив дані через «Резерв+» – тому тепер перебування вдома не гарантія того, що не спробують мобілізувати.

Додамо, що повістка вважається врученою навіть у тому випадку, якщо призовник відмовився від листа, або його не було вдома. За неявку по повістці доведеться платити штраф у 25,5 тис. грн та все одно з'явитися до ТЦК.

Рекрутинг стане можливим у «Резерв+». В жовтні запрацює онлайн-сервіс для добровольців та людей, які не хотіли б бути мобілізованими через ТЦК. Застосунок почне відображати вакансії в армії, доступні будуть бойові та небойові позиції, куди можна буде податися.

Мобілізацію обмежено придатних до 25 років заборонять офіційно. Відповідний закон у вересні ухвалила Верховна Рада та підписав президент. Раніше таких призовників могли призвати.

Читайте також:

Можливо зацікавить