Поцупили й видавали за свої: у Луцьку відбувся концерт вкрадених Росією пісень

Поцупили й видавали за свої: у Луцьку відбувся концерт вкрадених Росією пісень

У Волинському драмтеатрі провели концерт вкрадених Росією пісень.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У репертуарі - близько 20-ти творів, які народилися саме в Україні і які поцупили росіяни та впродовж багатьох років видавали їх за свої. А українці про це і не здогадувалися. Зі сцени глядачам розповідали, як і коли пісні привласнили росіяни. Серед украденого - і українські стрілецькі, і пісні часів руху Махна, і навіть повстанські. У творах цинічно змінені слова. Пісні, які початково були маршами Січових стрільців та воїнів УПА, росіяни переробляли на російськомовні червоноармійські гімни.

«Була вкрадена мелодика. Текст перекладали російською, трохи щось додавали до нього. Але загалом це всеодно було вкрадено», - каже режисерка вистави-концерту Світлана Органіста.

«Під час виступу коментується, що це за пісня, ким і якого року вона була написана, щоб глядач в залі міг дізнатися історію цих українських композицій», - додає директор театру Сергій Скулинець.

Як інформує 12 канал, виявляється, що «Дым сигарет с ментолом», «Вставай, страна огромная» і навіть «Ех, яблочко» – усі ці пісні у свій час були перекладені з української та популяризовані, як російські.

Читайте також:

Можливо зацікавить