На Волині вночі чули звуки вибухів

На Волині вночі чули звуки вибухів

У ніч на вівторок, 21 листопада російські окупанти атакували Україну 38 «шахедами». На Волині також лунала повітряна тривога. Близько 1:50 у соцмережах волиняни повідомляли про вибухи. 

«Шахеди» атакували групами, у різних регіонах України. Про це повідомляють Повітряні сили.

Вночі «Шахеди» з  Рівненщини прямували далі на захід. На Волині попереджали про загрозу застосування ворожих ударних БпЛА. О 1:58 годині моніторингові канали повідомляли, що шахеди лишилися тільки на Волині. Водночас у соцмережах волиняни писали про вибухи у місті Володимирі. Також у моніторингових чатах повідомляли про роботу ППО на Волині та Рівненщині. Близько 2:10 у моніторингових чатах написали, що у небі була ціль поблизу Ковеля.

Повітряна тривога на Волині пролунала о 1:15 ранку і тривала вона більше години, до 2:42.

Російські окупанти в ніч проти 21 листопада застосували 4 зенітні керовані ракети С-300, крилату ракету «Іскандер-К» та 11 ударних БпЛА. 

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, силами та засобами протиповітряної оборони знищено крилату ракету «Іскандер-К» та 9 ударних БпЛА. Руйнувань та пошкоджень зазнали Центральна міська лікарня в місті Селидово Донецької області, будівля шахти «Котляревська» та інша цивільна інфраструктура.

Нагадаємо, за словами військового оглядача Дениса Поповича, постійні атаки дронів на Україну останнім часом відбуваються не просто так. Тож українцям варто бути готовими до ворожих атак. Російська армія все частіше і частіше використовує ударні БпЛА в атаках на Україну. При цьому, атаки дронами стають масованими, а ракети запускаються рідше.

Все це, за словами Поповича, свідчить про те, що Росія накопичує ракетний потенціал, паралельно «кошмарить» цивільне населення дронами, як найдешевшим і наймасовішим засобом ураження, а також збирає дані про критичну інфраструктуру.

Читайте також:

Можливо зацікавить