Біля Луцька працівники ТЦК забрали водія маршрутки просто під час рейсу

Біля Луцька працівники ТЦК забрали водія маршрутки просто під час рейсу

У понеділок, 15 липня, в селі Липини Луцького району працівники ТЦК забрали водія маршрутного автобусу №32 просто під час виконання ним рейсу. Маршрутка так і залишилася стояти, пасажири не доїхали до місця призначення.

Про це журналістам ВСН розповів керівник підприємства «Бест Ленард Груп» Юрій Романюк.

За його словами, інцидент стався о 9:15 ранку. Водій маршрутного автобусу №32 Олег Смірнов саме приїхав на кінцеву зупинку.  

«Він вийшов з автобуса. До нього під’їхав бус із незрозумілими номерами. Водія забрали, запхали в бус і поїхали. Пасажири залишилися на місці і не дісталися до місця свого призначення», - сказав Юрій Романюк. 

Перевізник зазначив, що у працівників ТЦК запитували, куди забирають водія. Натомість у відповідь ті заявили, що для уточнення даних. Це, як мінімум, дивно, адже 15 липня до кінця дня у добровільному порядку військовозобов'язані ще мають право уточнити свої дані без будь-яких наслідків. 

На думку Юрія Романюка, ця ситуація створює небезпечний прецедент. Адже керманичі між собою спілкуються і як тільки ситуація набуде розголосу, водії можуть просто не вийти на роботу, адже побояться стати наступними.

До слова, ситуація із водіями на громадському транспорті дуже непроста. Багатьох керманичів мобілізували. Місцевим перевізникам катастрофічно не вистачає робочих рук.

Щоб прояснили ситуацію, журналісти ВСН звернулися також за коментарем і до Волинського обласного ТЦК та СП.

За словами пресофіцерки Волинського ТЦК та СП Уляни Кравчук, цього дня групою оповіщення одного з територіальних центрів комплектування Волинської області перевірялися військово-облікові документи відповідно до Постанови №560 Кабінету Міністрів України.

«У Липинах, біля магазину на кінцевій зупинці маршрутного таксі №32, на вимогу групи оповіщення громадянина було перевірено на наявність особистих та військово-облікових документів. Надавши представникам ТЦК військово-обліковий документ, було виявлено, що в особи були неактуальні військово-облікові дані. Задля оновлення актуальних відомостей, громадянин вирішив відразу оновити свої військово-облікові дані у ТЦК.  

Також повідомляємо, що у разі відсутності відстрочки, визначеної статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», військовозобовʼязаний громадянин України незалежно від своєї професії може бути мобілізованим до війська на посаду, релевантну до його цивільного досвіду чи роду занять», - сказала Уляна Кравчук.

Зазначимо, що перевізник планує звертатися до міської влади та правоохоронних органів, аби розібратися у ситуації, що склалася.

Читайте також:

Можливо зацікавить