«Просуваємо культуру України в світовий простір»: тріо «Лелія» з Луцька взяло участь у мистецькому заході в Німеччині

«Просуваємо культуру України в світовий простір»: тріо «Лелія» з Луцька взяло участь у мистецькому заході в Німеччині

Днями учасниці вокально-інструментального тріо з Луцька «Лелія» КМЦ «Красне» Ольга Чуріна, Олена Богдан-Опейда та Леся Старенкова взяли участь у проєкті «Слідами німецької історії», який проходив у Німеччині. 

Заходи тривали з 28 жовтня по 2 листопада. У рамках проєкту також відбулася презентація мобільної виставки «Волинь і Північний Рейн-Вестфалія – мости з минулого в сучасне».

Участь взяв і відомий історик-дослідник, доцент Луцького національного технічного університету кафедри соціогуманітарних технологій Михайло Костюк.

«Просуваємо культуру України в світовий простір»: тріо «Лелія» з Луцька взяло участь у мистецькому заході в Німеччині

Так, 28 жовтня 2023 року, рамках проекту, у місті Ментманн  учасниці тріо взяли участь в ювілейному концерті з нагоди 20-ї річниці інтеграційного центру громади Метманн «Integration-Rulturzentrum e.V. im Kreis Mettmann». 

29 жовтня 2023 року відбувся концерт та презентація вищезгаданої виставки у місті Дюссельдорф, у будинку Герхарта Гауптманана (Gerhart-Hauptmann-Haus) на запрошення Дітмара Шульмейстера.

У програмі звучали обробки українських народних пісень, авторські твори, інструментальна музика. Твори перепліталися розповідями про історію України, кобзарство, як унікальне явище, про події сьогодення в розрізі визвольної боротьби українського народу в часи поневолення. А також відеокліпами до кожного музичного твору, адже саме так і відбувається універсальна комунікація в сучасному суспільстві. Велику зацікавленість у публіки (серед яких були не лише німці, а й вимушені мігранти з України) та організаторів заходів викликала представлена тема та саме такий формат подачі. 

«Просуваємо культуру України в світовий простір»: тріо «Лелія» з Луцька взяло участь у мистецькому заході в Німеччині«Просуваємо культуру України в світовий простір»: тріо «Лелія» з Луцька взяло участь у мистецькому заході в Німеччині

«Віримо, що мистецька взаємодія, культурна дипломатія сприяє просуванню українського культурного продукту та інтеграції України у світовий простір. Допомагає реалізації нових спільних проєктів і подальшому розвитку взаємовигідних українсько-німецьких культурних контактів», - наголошують учасниці  вокально-інструментального тріо «Лелія». 

Читайте також: 

Можливо зацікавить