«Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція»: у Луцьку проходить форум

Форум громад Волині «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція»

У пʼятницю, 5 липня, у селі Брище Луцького району проходить форум громад Волині «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція». Комунікація відбувається у змішаному форматі (offline та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM).

Захід спрямований на обговорення євроінтеграційних законопроєктів, які удосконалять міжнародне територіальне співробітництво. 

До участі запрошені:

  • Олена Олексіївна Шуляк, Народний депутат України, Голова  Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади,  місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
  • Корнієнко Олександр Сергійович, Народний депутат України, Перший заступник Голови Верховної Ради України
  • Олексій Володимирович Кулеба, Заступник керівника Офісу Президента України, виконавчий секретар президії Конгресу місцевихта регіональних влад при Президентові України
  • Річардас Юшка, Голова Комітету Сейму Литовської Республіки з питань державного управління та місцевого самоврядування
  • Вячеслав Володимирович Рубльов, Народний депутат України, голова підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Григорій Вікторович Недопад, Голова Волинської обласної ради, Віце-президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» з питань регіональної політики
  • Мар'ян Юкіч, Заступник керівника Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і  підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») 

Модератор форуму - Віталій Юрійович Безгін - народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого  самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади,  місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Під час заходу присутні обговорюють участь органів місцевого самоврядування у міжнародному територіальному співробітництві, перспективи співпраці українських громад у проєктах і програмах Європейського Союзу, зокрема з литовськими громадами. 

На порядок денний також внесене питання переходу від військового до багаторівневого цивільного  врядування, критерії організації та проведення місцевих виборів, передумови відновлення місцевого самоврядування, впровадження  системи забезпечення законності в діяльності органів місцевого самоврядування.

Наприкінці форуму заплановане підписання угод про міжнародне територіальне  співробітництво між територіальними громадами України та Литовської республіки.

Читайте також:

Можливо зацікавить