«Роль жінки у відновленні країни»: у Луцьку відбувся жіночий форум

«Роль жінки у відновленні країни»: у Луцьку відбувся жіночий форум

У суботу, 15 вересня у Луцьку відбувся Форум жіночого лідерства у відбудові українських громад, де жінки обговорили шляхи пошуку ресурсів через гранти та міжнародне партнерство.

Поділитися досвідом у відбудові громад на регіональному рівні – саме такою є мета громадської організації«Мережа національних інтересів АНТС», яка і є організатором заходу. 

«Роль жінки у відновленні країни»: у Луцьку відбувся жіночий форум«Роль жінки у відновленні країни»: у Луцьку відбувся жіночий форум

Учасниці з різних областей України розповіли про свій досвід керування громадськими організаціями та чим вони займаються у себе в регіонах.

У межах форуму було заплановано проведення двох тематичних сесій. Першу сесію присвятили презентації грантових можливостей для представників ОМС та громадських організацій, спрямованих на відбудову України.

У суботу, 16 вересня о 10:00 розпочалась друга сесія форуму, присвячена темі «Роль жінки у відновленні країни». На цій сесії запланували обговорити залучення жінок до питань управління громадами, розробки гендерноорієнтованих програм та стратегій. Також обговорять соціальну відповідальність жінок у військовий час, на сесії присутні поділяться досвідом та успішними прикладами. 

«Роль жінки у відновленні країни»: у Луцьку відбувся жіночий форум
Юлія Вусенко

«Нам цікаво почути досвід громадських організацій, також ми обмінюємося досвідом. Є практичні панелі, де розказують самі учасниці громад, чим вони займаються у себе в регіонах, багато хто розповідає, як це працює», –  розповідає представниця «Мережі національних інтересів АНТС», депутатка облради Юлія Вусенко.

Ключовою задачею форуму є психологічне розвантаження для цих жінок, оскільки в основному вони занурені в роботу громади зсередини. Також ціллю є зробити можливим старти нових проєктів для громадських організацій в громадах та регіонах цих жінок.

«Роль жінки у відновленні країни»: у Луцьку відбувся жіночий форум«Роль жінки у відновленні країни»: у Луцьку відбувся жіночий форум

В рамках проєкту збирають інформацію для того, аби зрозуміти, що саме зараз потрібно жінкам, аби вони мали додаткову обізнаність про те, як правильно управляти громадами. 

«Роль жінки у відновленні країни»: у Луцьку відбувся жіночий форум«Роль жінки у відновленні країни»: у Луцьку відбувся жіночий форум«Роль жінки у відновленні країни»: у Луцьку відбувся жіночий форум

Таким чином по Україні формується спілка активних жінок, які в нелегкий час готові працювати для відбудови країни і пришвидшення перемоги. Також у межах форуму жінками презентують Луцьк та розкажуть про його досвід.

Читайте також:

• «Жінка може все!»: у Луцьку об'єдналися найуспішніші бізнес-леді Волині

• Окольний замок у Луцьку відвідали понад 7 тисяч людей

• Проєкт бюджету на 2024 рік: деталі

Можливо зацікавить