Російські війська змогли просунутись вперед: які найгарячіші напрямки фронту

Бої за Очеретине

Ситуація на східному фронті поступово загострюється. Росіяни змогли просунутись в районі Очеретиного та закріпитись на зайнятих позиціях.

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця», підполковник Назар Волошин.

За його словами, найгарячішими напрямками в зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» залишаються: Авдіївський, Бахмутський та Новопавлівський.

«Намагаючись захопити стратегічну ініціативу й прорвати лінію фронту, ворог зосередив свої основні зусилля на кількох напрямках, створивши певну перевагу в силах та засобах. Противник активно атакує по всій лінії фронту. На деяких напрямках росіяни мали тактичні успіхи, але відбувається динамічна зміна ситуації», - пояснив Волошин.

Він додав, що російським окупантам вдалось просунутись вперед в районі населеного пункту Очеретине Донецької області і закріпитись на нових позиціях.

Волошин наголосив на тому, що Сили оборони України вживають необхідні заходи для того, щоб вибити сили противника з населеного пункту. Речник зазначив, що частина населеного пункту Очеретине в якій триває оборону противник перебуває в зоні вогневого контролю українських військ.

«Щоб прорвати оборону в тому напрямку, ворожа армія залучила до 4-х бригад. З нашого боку вживаються всі заходи для стабілізації ситуації, зокрема на Авдіївському напрямку та повернення контролю над селищем Очеретине. З цією метою були введені додаткові сили та засоби з резерву ЗСУ», - зауважив Волошин.

Читайте також:

  • В України закінчилися ракети для ППО

Можливо зацікавить