Що після збирання врожаю можна посадити в теплиці у вересні та жовтні

Що найвигідніше вирощувати в теплиці?

Восени багато городників залишають теплицю порожньою. А дарма, бо осінь - чудовий період, щоб посадити деякі овочі та зелень у теплиці. 

Список овочів та зелені, які можна посадити восени у теплиці, - пише Обозреватєль.

Салат

Сорти зимового салату можна висаджувати у теплиці восени, щоб насолоджуватись ними протягом холодної пори року. Такий вид витривалий до низьких температур та слабкого освітлення. Тому похмура погода не стане на заваді вирощування салату.

Морква

Посіявши моркву у теплиці, ви зможете зібрати врожай в кінці осені або навіть на початку зими. Коренеплід добре росте при низьких температурах і може дозріти менш ніж за 80 днів. Круглі сорти моркви дозрівають швидше і збирати врожай ви можете вже через 60 днів.

Азійська зелень

Такі види зелені, як Бок Чой, Пак Чой, Комацуна, Тацой підходять для осіннього посіву в теплиці. Ці салати мають різноманітні насичені смаки. Можна збирати одразу молоде листя або дочекатись поки рослина повністю виросте.

Капуста кале

Це кучерява капуста, яка на смак схожа на шпинат, її можна тушкувати та вживати у свіжому вигляді. Така культура може витримувати дуже низькі температури на вулиці, але у теплиці, рослина зможе швидше вирости.

Рукола

Рукола – це витривала рослина, яка не потребує особливого догляду. Збирати врожай можна вже через 30-40 днів після посіву.

Шпинат

Шпинат – це корисна рослина, яка швидко виростає у теплиці і збирати врожай можна через вісім тижнів. Для цієї культури важлива хороша циркуляція повітря, тому що надмірна волога може призвести до загибелі саджанця.

Редька

Це чудовий овоч для посадки восени. Зимові сорти редьки швидко ростуть та мають насичений смак. Збирати плоди можна через 30 днів після посіву.

Мікрозелень

Якщо ваша теплиця має багато світла та достатньо утеплена, то сміливо можете вирощувати в ній мікрозелень. Ці невеличкі рослини мають усі поживні речовини, що і повномірні саджанці. Здебільшого їх використовують для того, щоб прикрасити страви.

Читайте також:

Можливо зацікавить