Що робити, щоб не пригорала сковорідка: ефективна порада
Інколи під час смаження їжа прилипає до сковорідки. Це не тільки впливає на смак, але й утруднює процес миття сковорідки, втрачаючи час і сили. Незалежно від того, чи це звичайна сковорідка з антипригарним покриттям, чи класична чавунна, пригорання може стати справжньою проблемою. Однак, існує безліч ефективних способів, які допоможуть уникнути цієї неприємності.
Що робити, щоб не пригорала сковорідка, - пише ТСН.
Хитрість доволі проста. Щоб їжа не прилипала до сковорідки, потрібно її попередньо прожарити з сіллю.
Спочатку поверхню сковорідки необхідно знежирити. Для цього можна просто промити посуд м'якою губкою з мийним засобом. Лише після цього можете розпочинати прожарювання. Сковорідку ставлять на плиту та нагрівають. Потім вже на гарячу поверхню кладуться кілька ложок солі. Варто зауважити, що спеція повинна повністю покрити сковорідку всередині. Далі зменшується вогонь, а сіль періодично помішується.
Скільки часу потрібно прожарювати сковорідку сіллю
Сковорідка прожарюється доти, доки сіль не змінить свій колір і не стане жовтуватою. Також від поверхні повинен піти легкий димок. Приблизно 10 хвилин вистачить, щоб сіль повністю просмажилася. Тепер сковорідку можна прибирати з вогню.
Що робити після прожарювання
Після прожарювання сіль краще висипати до якоїсь ємності, взяти паперовий рушник і добре витерти поверхню сковорідки. Протирати потрібно також і боки.
Далі влити трохи соняшникової олії і натерти нею сковорідку за допомогою чистого паперового рушника. Потім посуд ставиться на вогонь і добре прогрівається. Через 2-3 хвилини можна вимикати плиту і ще раз протерти сковорідку паперовим рушником від залишків олії.
Тепер посуд повністю готовий до використання. Їжа більше не пригоратиме.
Читайте також:
- Як легко відмити липкі сліди від скотчу або наклейок: ефективні методи
- Розмішайте це взимку в теплій воді – і кури активно нестимуть яйця: рецепт ефективного підживлення