Що робити, якщо сигнал повітряної тривоги застав вас в ТЦ чи магазині? ПОРАДИ ПОЛІЦІЇ І РЯТУВАЛЬНИКІВ

Що робити, якщо сигнал повітряної тривоги застав вас в ТЦ чи магазині? ПОРАДИ ПОЛІЦІЇ І РЯТУВАЛЬНИКІВ

Проте трапляються випадки, коли ви у цей час знаходитеся в супермаркеті, чи торговому центрі, а адміністрація просить вас покинути приміщення. Адже, у цей час заклади торгівлі повинні припинити роботу, а працівники йти в укриття. Стосовно покупців, які опинилися у такій ситуації, то тут в адміністрації закладу першочергово повинен спрацювати суто моральний аспект.

"При повітряній тривозі люди, як мінімум, не мають стояти біля магазинів, які закриваються на час небезпеки. Особливо біля вітрин. Вони або йдуть додому, або ж спускаються в укриття, які мають бути в усіх магазинах, торгових центрах, та супермаркетах. Наразі незрозуміло, чому людей не можна туди пускати. Чисто морально вони мали б забезпечити таку можливість. Але, ні в якому разі не дозволяйте людям стояти поблизу.

Крім того, можна зателефонувати на 102, і з несвідомими працівниками поліція проведе профбесіду", - про це зазначають у пресслужбі поліції Волині.

За словами речника обласного управління ДСНС Волині Володимира Нестерова, магазин - це не сховище. 

"Ми рекомендуємо населенню, перед тим, як виходити з дому, ознайомитися з розміщенням найближчих укриттів, аби в разі небезпеки відразу спуститися туди. Не нехтуйте цими порадами", - зазначає речник рятувальників.

Можливо зацікавить