Щоб закарбувати у пам’яті красу вишиванки та побут українців: на Волині молоді дівчата влаштували справжні вечорниці

Щоб закарбувати у пам’яті красу вишиванки та побут українців: на Волині молоді дівчата влаштували справжні вечорниці

Днями соцмережами облетіли відео та фото, де п’ять подруг з села Черче Камінь-Каширського району відтворили українські традиції. 

Про це повідомляють у Волинській ОДА. 

Таїсія Приймачук розповіла, що з коліжанками давно мріяли про спільну фотосесію, але ідея зробити світлини в українському стилі найбільше відгукнулася у їхніх серцях.  

«На її реалізацію нас надихнув сам процес та бажання закарбувати у памʼяті красу української вишиванки, витканих бабусею рушників, приготованих маминими руками вареників й пиріжків, а також побут українців», – зазначила дівчина.

У своїх бабусь та прабабусь вони взяли одяг, який носили раніше та ткацький інвентар. Рушники та інший реквізит брали у школі або односельчан. Самі ж вечорниці провели у будинку родичів однієї з дівчат.

«Ідея фотосесії – зафіксувати моменти минулого, не забувати наші традиції, запам’ятати та передати їх наступним поколінням, – зауважила Таїсія. – Ми маємо бабусь й прабабусь, які зберігають власно виткані рушники та вишиті сорочки. Я думаю, що ми останнє покоління, яке доторкається до усього цього. Адже ми знаємо про народні пісні не просто з інтернету чи школи, а чули їх з перших вуст. Тож на посиденьках з дівчатами ми співаємо не сучасні пісні, а народні». 

Подруги переконані, що кожен має знати свою історію та традиції, адже в цьому і є Україна.  

Тож пропонуємо переглянути, як Ольга Мамонтова, Олена Геліч, Тетяна Ковч, Вікторія Романюк і Таїсія Приймачук відтворили у власній інтерпретації українські вечорниці.

Щоб закарбувати у пам’яті красу вишиванки та побут українців: на Волині молоді дівчата влаштували справжні вечорниціЩоб закарбувати у пам’яті красу вишиванки та побут українців: на Волині молоді дівчата влаштували справжні вечорниціЩоб закарбувати у пам’яті красу вишиванки та побут українців: на Волині молоді дівчата влаштували справжні вечорниціЩоб закарбувати у пам’яті красу вишиванки та побут українців: на Волині молоді дівчата влаштували справжні вечорниціЩоб закарбувати у пам’яті красу вишиванки та побут українців: на Волині молоді дівчата влаштували справжні вечорниці

Читайте також: 

Можливо зацікавить