Сезон шашликів на Волині: на яких дровах не можна смажити м'ясо

Сезон шашликів на Волині: на яких дровах не можна смажити м'ясо

На Волині сезон шашликів - у розпалі. Багато людей збирають друзів та їдуть на природу, де смажать на вогнищі різні види м'яса.

Проте шашлик можна смажити не на всіх дровах, пише Уніан.

На яких дровах не можна смажити шашлик

Хвойні

Для смаження шашликів хвойні дерева не підходять. Під час горіння вони виділяють не лише смоли, але й токсичні речовини. Після такого багаття шашлик буде неїстівним, бо все шкідливе може потрапити в організм.

Листяні

Не варто смажити шашлик на дровах з горобини, акації, тополі чи в’яза. Ці дерева вбирають в себе забруднення з довкілля і під час горіння виділяють теж погані речовини.

Старі дрова

Дрова, які тривалий час лежать під дощем, сонцем чи на морозі, не годяться для шашлику. Таке дерево підходить лише для багаття, а не смаження м’яса.

На яких дровах можна смажити шашлик

На смак готового шашлику впливає порода дерева та сама якість дров. Для приготування м’яса краще обирати фруктові породи дерева – гілки та сучки. Їхня зола дає хороший жар та й коптять вони не сильно.

Для приготування хорошого шашлику треба пам’ятати, що м’ясо не любить палючий жар. Смажити м’ясо треба на тліючому вогні від вугілля. Таким чином шашлик м’ясо рівномірно прогріється й підкоптиться.

Читайте також:

Можливо зацікавить