Скільки дітей із Луцької громади нині перебувають за кордоном

Скільки дітей із Луцької громади нині перебувають за кордоном

Війна в Україні продовжує мати серйозний вплив на всі аспекти життя українців, зокрема на дітей шкільного та дошкільного віку.

За офіційними даними, станом на 1 вересня понад 900 учнів шкіл та вихованців дитячих садків Луцької громади змушені були виїхати за кордон у пошуках безпеки через військові дії. Для багатьох родин це стало єдиним рішенням, яке дозволило убезпечити своїх дітей.

Про це у коментарі ВСН розповів керівник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

«Понад 900 учнів та вихованців дитсадків з Луцької громади нині перебувають за кордоном», - сказав посадовець.

Діти, які разом із батьками оселилися в різних країнах Європи, зокрема в Польщі, Німеччині, Чехії, та інших сусідніх державах мають можливість продовжувати навчання або ж відвідувати дитячі садки, що важливо для підтримки їхнього розвитку та соціалізації.

Попри це, адаптація дітей у новому середовищі не завжди проходить легко. Багато з них стикаються з мовним бар’єром, культурними відмінностями та психологічним тягарем, пов’язаним із війною та вимушеною міграцією. Окрім того, питання інтеграції українських дітей у місцеві освітні системи викликає багато дискусій. Деякі діти продовжують навчання дистанційно за українськими програмами, щоб не втрачати зв’язок із Батьківщиною і бути готовими повернутися до української школи після війни.

Варто зазначити, що міжнародна спільнота активно допомагає українським сім'ям з дітьми. Різні благодійні організації, урядові ініціативи та освітні заклади надають підтримку в адаптації до нових умов навчання і життя за кордоном. Проте, українські діти та їхні батьки зберігають надію на швидке завершення війни та повернення до рідних домівок, а також до шкіл та дитсадків на Батьківщині.

Читайте також: 

 

Можливо зацікавить