Скільки грошей «вклали» в контрнаступ України: директор фонду «Повернись живим» назвав суму

Тарас Чмут, контрнаступ

Минулого року основною точкою, куди донати, заради чого збирали гроші, це був український контрнаступ. Фонд «Повернись живим» «вклав» у нього два мільярди гривень. 

Про це розповів директор фонду Тарас Чмут в інтерв’ю кореспондентці ТСН Наталі Нагорній.

«А результат? На жаль, війна не ведеться так, як нам хочеться. І вона не складається з суцільних перемог. Інакше б ми вже перемогли. На жаль, інколи ми не отримуємо того результату на полі бою, на який сподіваємося і очікуємо», — каже Тарас Чмут.

Втім, він каже, що очікував кращого — виходу Збройних сил України на кордони з Кримом.

«Ну, як оптиміст я очікував виходу на кордон з Кримом… Я очікував вихід на Маріуполь, вихід до Азовського моря і таку глибинну операцію, як вона задумувалась. Як реаліст... мені було трохи дивно, бо всі говорили про напрямок удару. Всі в медіа, західні експерти, влада. І я до останнього не вірив, що це цей напрямок. Бо всі очікують на Мелітопольсько-Маріупольському напрямку, а потім починається наступ.І я очікував, що це все ж таки якийсь відволікаючий маневр і буде щось ще. І от проходить два тижні. І я розумію, що немає ще чогось. Це і є головний напрямок удару. І тоді стало сумно», — розповів Тарас Чмут.

Читайте також:

Можливо зацікавить