ЗСУ готуються до контрудару: командувач Сухопутних військ розповів, що відбувається на фронті

ЗСУ, контрнаступ, Олександр Павлюк

Ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою. ЗСУ найближчим часом стабілізують лінію фронту. Цього року Україна планує провести контрударні дії.

Про це розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк  

«Ситуація, як ми звичайно говоримо, важка, але контрольована. Росія робить все, щоб максимально звільнити від нас територію... максимально це зробити до виборів їхнього президента. Тому на штурм кидається все, що можливо і неможливо», - зазначив він.

За його словами, росіяни відправляють у штурми навіть тих, хто без підготовки прийшов на фронт тиждень-два тому. Окупантам проводять лише невеликий інструктаж і кидають в бій, щоб перехопити ініціативу.

«Наша задача - стабілізувати лінію фронту, максимально знищити ворога, максимально зробити перегрупування для виведення частин, які потребують відновлення, створити ударне угрупування та провести цього року контрударні дії. Нам це вдається. Ситуація стабілізується», - заявив Павлюк.

Він підкреслив, що наразі основними напрямками бойових дій залишаються Авдіївка, Часовий Яр та Терни в напрямку Лимана. На цих напрямках ворог максимально зосередив сили. Там відбуваються щоденні інтенсивні бої, проте українські війська успішно завдають значних втрат окупаційним військам.

«Там щоденно проходять тяжкі бої, але наші хлопці тримаються. Тримаються досить таки впевнено – втрати противника величезні… Я думаю, що ми стабілізуємо ситуацію незабаром і зробимо все для того, щоб підготовити війська для переходу в більш активні дії і перехопити ініціативу», - наголосив командувач Сухопутних військ.

Читайте також:

Можливо зацікавить