Скільки учасників на Волині зареєструвалося на основну сесію НМТ-2024

Скільки учасників на Волині зареєструвалося на основну сесію НМТ-2024

Цьогоріч охочих скласти НМТ побільшало: на основну сесію національного мультипредметного тесту зареєструвалося майже 11 тисяч учасників.

Як розповіла під час брифінгу завідувачка відділу ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко, цьогоріч на проходження тестування подали заявки на тисячу більше волинян, ніж торік, – інформують на сайті облдержадміністрації.

Учасники НМТ-2024 на Волині у відсотковому співвідношенні:

  • 65 % учасників — здобувачі загальної середньої освіти (випускники шкіл);
  • майже 20 % — випускники минулих років;
  • до 17 % — студенти коледжів і закладів фахової передвищої освіти;
  • менш як 2 % — учні закладів профтехосвіти.

«Вже другий рік поспіль бачимо тенденцію до збільшення кількості охочих складати тест випускниками минулих років. Якщо років три тому ми фіксували цифру 7 %, то цьогоріч – майже 20 %, тобто кожен п’ятий», – розповіла Алла Корнейко.

Найчастіше волиняни обирали такі предмети як «географія» та «англійська мова», на складання яких реєструвався кожен третій учасник. Також, зі слів Алли Корнейко, велика кількість охочих складати біологію та українську літературу.

Завідувачка відділу ЗНО та моніторингових досліджень додала, що з 10 до 15 травня відбудеться додаткова реєстрація для тих, хто з різних причин не зміг вчасно зареєструватися. Також зможуть подати заявки ті учасники, котрим із певних причин було відмовлено в реєстрації на основній сесії.

Читайте також:

Можливо зацікавить