Спіймав два рака – завдав шкоди на понад 6,5 тисяч гривень: на водоймах Волині виловили браконьєрів

Спіймав два рака – завдав шкоди на понад 6,5 тисяч гривень: на водоймах Волині виловили браконьєрів

За минулий тиждень державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля виявили 16 порушень природоохоронного законодавства.

Загалом наклали штрафів на суму 1003 грн, збитків завдано на 13294 грн, пише у фейсбуці Волинський рибоохоронний патруль.

У рамках проведених рибоохоронних заходів вилучили 13 заборонених сітних знарядь лову (довжиною 442 м) та три колючі остроги. Передано шість справ до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності. 

До прикладу:

8 травня на оз. Турське Заболотівської ТГ громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – ятером. Риби зловити не встиг. На порушника складено адміністративний протокол за ч.4 ст.85 КУпАП

9 травня на Броницькому водосховищі Камінь-Каширського району виявлено порушення:

  • громадянин на дерев’яному човні здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – острогою металевою на 9 зубів, підсвічуючи ліхтарем. Внаслідок чого впіймав два рака, чим заподіяв шкоду рибним запасам України у розмірі 6664 грн.
  • двоє осіб на дерев’яному човні здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – острогою металевою на 8 зубів, підсвічуючи ліхтарем. В результаті впіймали щуку, лина, краснопірку, чим заподіяли шкоду рибним запасам України у розмірі 6630 грн. На порушників складено адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП. 

Спіймав два рака – завдав шкоди на понад 6,5 тисяч гривень: на водоймах Волині виловили браконьєрівСпіймав два рака – завдав шкоди на понад 6,5 тисяч гривень: на водоймах Волині виловили браконьєрів

10 травня при проведенні рибоохоронного рейду на оз. Сірче виявлено 10 риболовецьких сіток. З сіток вилучено та повернуто в природне середовище  живі водні біоресурси: дві щуки, п’ять окунів, 15 пліток. Складено акт вилучення майна власник якого не встановлений. Попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 120854,5 грн.

Спіймав два рака – завдав шкоди на понад 6,5 тисяч гривень: на водоймах Волині виловили браконьєрівСпіймав два рака – завдав шкоди на понад 6,5 тисяч гривень: на водоймах Волині виловили браконьєрів

Також притягнуто дев’ять осіб до адміністративної відповідальності за вилов водних біоресурсів в нерестовий період з перевищенням дозволеної кількості гачків (на озері Шині Любешівської ТГ, оз.Гривінське Прилісненської ТГ)  та  пересування човнами рибогосподарськими водоймами (оз. Судченське Любешівської ТГ, заплаві р. Стир м. Луцьк).

Державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля були проведені спільні рейдові заходи зі службою державної охорони Шацького НПП щодо виявлення порушників природоохоронного законодавства на водоймах парку. З водного середовища вилучені безгосподарські знаряддя лову: дев’ять сіток і 11 ятерів, а також було виявлено та задокументовано два правопорушення за ч.4 статті 85 КУпАП та за ст. 91 КУпАП.

Читайте також:

Можливо зацікавить