Став чемпіоном у 15 років: історія школяра з Луцька. Відео

Став чемпіоном у 15 років: історія школяра з Луцька. Відео

Артур Гоздецький з Луцька став чемпіоном у 15 років. За плечима має лише півтора року тренувань і боїв, але бореться на рингу так, що у кікбоксинг, услід за ним, прийшли і його друзі.

 Як готується до змагань, що дізнався про страх битви і як ринг пов’язаний з шоколадом - розповіли у сюжеті 12 каналу

Боксерський ринг, витримка та виснажливі тренування майже кожного дня. З чемпіоном України у лайт категорії з кікбоксингу журналісти зустрілися у спортзалі. Для Артура Гоздецького це місце сили й успіху: лише за півтора року у цьому спорті здобув перемогу на Чемпіонаті України у Києві. 

З посмішкою пригадує свій перший бій. Каже, страху тоді було більше, ніж впевненості.

«Страшно, ти переляканий виходиш, ну і перші змагання ти зазвичай програєш, але з часом накопичується досвід, і ти вже виграєш, і ти бачиш, як ти прогресуєш», - зізнається хлопець. 

Артур на ринг виходить у лайт категорії - це 58 кілограмів. Перед змаганням у нього розписано все до дрібниць: і харчування, і тренування, і психологічна підтримка. Для підтримки своєю робочої ваги перед боєм спортсмен осушує тіло.

«Перший день, ти як скидаєш вагу, ти стараєшся менше їсти і менше пити, другий день стараєшся вже мінімально пити, а третій день, ну от перед тим, як засинати, на наступний день зважування, ти з'їдаєш шоколад, і він виводить з твого організму всю воду», - розповідає чемпіон України у лайт категорії з кікбоксингу.

Юний чемпіон зараз навчається у 9 класі. Поза рингом вільний час проводить за програмуванням. Любить прогулянки з друзями. Завдяки його досягненням - вони й собі взялися за кікбоксинг. За словами хлопця, цей вид спорту складний і не лише вимагає витримки на рингу, але кікбоксеру завжди потрібна підтримка родини.

Тренер Артема Андрій Подвальний тренує нині близько пів сотні дітей. В основному від 12 до 16 років. Приходять тренуватися і дорослі. Кікбоксинг, каже, - це суміш елементів боксу та ударів ногами. Він вимагає і фізпідготовки, і технічної майстерності -  і - неабиякої сили волі. 

Тренери з кікбоксингу у Луцьку працюють і з дівчатками, і з хлопчиками. Починаючи з 6-річного віку. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить