Страви до Великодня від шеф-кухаря з Луцька: смачно, просто, бюджетно

Журналісти ВСН поспілкувалися з шеф-кухарем ресторації «Веранда», що у місті Рожище, Марією Лукайчук, про смачні, святкові та бюджетні страви до Великодня. Пані Марія поділилася рецептами та секретами приготування.
Великодня закуска

Інгредієнти:
- 3 варених яйця
- Майонез
- Часник
- Пармезан
- Печений бекон
Приготування:
- Очищаємо яйця та розрізаєм на половину
- Дістаємо жовток та змішуємо його з часником та майонезом.
- Яйця колоруємо у відварі з синьої капусти та буряка.
- Тепер складаємо закуску: на низ в середину кладем бекон, далі за допомогою кулінарного мішка видавлюємо начинку та посипаємо пармезаном.
Мясний рулет з овочами

Інгредієнти:
- свинна вирізка
- Бекон 100 гр.
- Перець болгарський 150 гр.
- Листя шпинату
- Соєвий соус
- Трави до м’яса
Приготування:
- Маринуємо вирізку в соєвому соусі та трави до м’яса 2 години
- Бочок та перець нарізаємо соломкою
- Розрізаємо вирізку вздовж, роблячи пару надрізів, не до кінця та відбиваємо
- На один край вирізки кладемо листя шпинату перець та бекон та закручуємо у рулет
- Випікати 25 хв. при 180 градусах. Діставши рулет, даємо 5 хвилин йому відпочити і тоді можна нарізати
Скумбрія печена з гірчицею

Інгредієнти:
- Скумбрія
- Гірчиця міцна 1 столова ложка
- Соєвий соус 1 столова ложка
- Олія 1 столова ложка
- Сік лимону 1 чайна ложка
Маринад: змішуємо гірчицю, олію соєвий соус та сік лимону.
Приготування: скумбрію очищуємо, нарізаємо на 4 частини. Цим маринадом натираєм скумбрію та запікаємо 15 хв при 180 градусів до утворення хрумкої скоринки. Найбільш смакує скумбрія за цим рецептом з овочами гриль.
Довідка: лучанка Марія Лукайчук працює шеф- кухарем уже 10 років. Спочатку працювала за кордоном, але вирішила, що пора повертатися до України, готувати та розвиватися на власній землі. Курує кухні у двох закладах в Рожищі – барі «Стріт-бар» та ресторації «Веранда». Готують у них страви як української кухні так і кухонь світу, постійно оновлюють меню.
«Найголовніше, що потрібно у моїй професії це любити власну справу і тоді усі страви будуть смачними», - наголошує Марія Лукайчук.
Читайте також:
- Великдень 2025: коли святкуємо та що не можна робити у цей день
- Млинці та розмови, що повертають віру: кухарка «Сталевої сотні» з Волині допомагає воїнам на найгарячіших фронтах
- Коли починається і завершується Великий піст 2025 року: чого категорично не можна робити