Страви до Великодня від шеф-кухаря з Луцька: смачно, просто, бюджетно

Страви до Великодня від шеф-кухаря з Луцька: смачно, просто, бюджетно

Журналісти ВСН поспілкувалися з шеф-кухарем ресторації «Веранда», що у місті Рожище, Марією Лукайчук, про смачні, святкові та бюджетні страви до Великодня. Пані Марія поділилася рецептами та секретами приготування.

Великодня закуска

Страви до Великодня від шеф-кухаря з Луцька: смачно, просто, бюджетно

Інгредієнти:

  • 3 варених яйця
  • Майонез
  • Часник
  • Пармезан
  • Печений бекон

Приготування:

  1. Очищаємо яйця та розрізаєм на половину
  2. Дістаємо жовток та змішуємо його з часником та майонезом.
  3. Яйця колоруємо у відварі з синьої капусти та буряка.
  4. Тепер складаємо закуску: на низ в середину кладем бекон, далі за допомогою кулінарного мішка видавлюємо начинку та посипаємо пармезаном.

Мясний рулет з овочами

Страви до Великодня від шеф-кухаря з Луцька: смачно, просто, бюджетно

Інгредієнти: 

  • свинна вирізка 
  • Бекон 100 гр.
  • Перець болгарський 150 гр.
  • Листя шпинату
  • Соєвий соус 
  • Трави до м’яса 

Приготування: 

  1. Маринуємо вирізку в соєвому соусі та трави до м’яса 2 години
  2. Бочок та перець нарізаємо соломкою
  3. Розрізаємо вирізку вздовж, роблячи пару надрізів, не до кінця та відбиваємо
  4. На один край вирізки кладемо листя шпинату перець та бекон та закручуємо у рулет
  5. Випікати 25 хв. при 180 градусах. Діставши рулет, даємо 5 хвилин йому відпочити і тоді можна нарізати

Скумбрія печена з гірчицею

Страви до Великодня від шеф-кухаря з Луцька: смачно, просто, бюджетно

Інгредієнти:

  • Скумбрія 
  • Гірчиця міцна 1 столова ложка
  • Соєвий соус 1 столова ложка
  • Олія 1 столова ложка
  • Сік лимону 1 чайна ложка

Маринад: змішуємо гірчицю, олію соєвий соус та сік лимону.

Приготування: скумбрію очищуємо, нарізаємо на 4 частини. Цим маринадом натираєм скумбрію та запікаємо 15 хв при 180 градусів до утворення хрумкої скоринки. Найбільш смакує скумбрія за цим рецептом з овочами гриль.

Довідка: лучанка Марія Лукайчук працює шеф- кухарем уже 10 років. Спочатку працювала за кордоном, але вирішила, що пора повертатися до України, готувати та розвиватися на власній землі. Курує кухні у двох закладах в Рожищі – барі «Стріт-бар» та ресторації «Веранда». Готують у них страви як української кухні так і кухонь світу, постійно оновлюють меню.

«Найголовніше, що потрібно у моїй професії це любити власну справу і тоді усі страви будуть смачними», - наголошує Марія Лукайчук.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить