Страви до Великодня від шеф-кухаря з Луцька Марії Лукайчук: смачно, просто, бюджетно

Страви до Великодня від шеф-кухаря з Луцька Марії Лукайчук:  смачно, просто, бюджетно

 

За кілька тижнів уже Великдень. Кожна господиня намагається до цього свята приготувати якісь смачні страви. Журналісти ВСН вирішили допомогти жінкам з ідеями для цікавих наїдків, якими можна здивувати гостей. 

Тож ми поцікавилися у шеф- кухаря ресторації «Веранда», що у місті Рожище Марії Лукайчук, які смачні страви можна приготувати до Великодня волинянкам. І пані Марія поділилася з нами рецептами. 

Великодня закуска

Страви до Великодня від шеф-кухаря з Луцька Марії Лукайчук:  смачно, просто, бюджетно

Інгредієнти:

  • 3 варених яйця
  • Майонез
  • Часник
  • Пармезан
  • Печений бекон

Приготування:

Очищаємо яйця та розрізаєм на половину

Дістаємо жовток та змішуємо його з часником та майонезом.

Яйця колоруємо у відварі з синьої капусти та буряка.

Тепер складаємо закуску:

На низ в середину кладем бекон, далі за допомогою кулінарного мішка видавлюємо начинку та посипаємо пармезаном.

Мясний рулет з овочами

Страви до Великодня від шеф-кухаря з Луцька Марії Лукайчук:  смачно, просто, бюджетно

Інгредієнти: 

  • свинна вирізка 
  • Бекон 100 гр.
  • Перець болгарський 150 гр.
  • Листя шпинату
  • Соєвий соус 
  • Трави до м’яса 

Приготування: 

Маринуємо вирізку в соєвому соусі та трави до м’яса 2 години.

Бочок та перець нарізаємо соломкою.

Розрізаємо вирізку вздовж, роблячи пару надрізів, не до кінця та відбиваємо.

На один край вирізки кладемо листя шпинату перець та бекон та закручуємо у рулет.

Випікати 25 хв. при 180 градусах.

Діставши рулет, даємо 5 хвилин йому відпочити. Все, рулет готовий до нарізання. 

Скумбрія печена з гірчицею

Страви до Великодня від шеф-кухаря з Луцька Марії Лукайчук:  смачно, просто, бюджетно

Інгредієнти:

  • Скумбрія 
  • Гірчиця міцна 1 столова ложка
  • Соєвий соус 1 столова ложка
  • Олія 1 столова ложка
  • Сік лимону 1 чайна ложка

Маринад:

Змішуємо гірчицю, олію соєвий соус та сік лимону.

Приготування:

Скумбрію очищуємо, нарізаємо на 4 частини. Цим маринадом натираєм скумбрію та запікаємо 15 хв при 180 градусів до утворення хрумкої скоринки. Найбільш смакує скумбрія за цим рецептом з овочами гриль.

Довідка: лучанка Марія Лукайчук працює шеф- кухарем 10 років. Спочатку працювала за кордоном, але вирішила, що пора повертатися до України, готувати та розвиватися на власній землі. Курує кухні у двох закладах в Рожищі – барі «Стріт-бар» та ресторації «Веранда». Готують у них страви як української кухні так і кухонь світу. Постійно оновлюють  меню. «Найголовніше, що потрібно у моїй професії це любити власну справу і тоді усі страви будуть смачними», - наголошує Марія Лукайчук.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить